Sud odbio zahtev da se slonovima dodeli status osobe

Sudija iz Konektikata odbacio je zahtev grupe za zaštitu prava životinja o dodeli statusa osobe za tri slona putujućeg Zoološkog vrta, a taj zahtev je okarakterisao kao "potpuno neozbiljan".
Sud odbio zahtev da se slonovima dodeli status osobe
Foto: Pixabay
Grupa pod nazivom "Projekat za neljudska prava" podnela je u novembru zahtev u korist slonova Zoološkog vrta Komerford, tražeći da slonovi budu pušteni u prirodno stanište. 
 
Ta grupa tvrdi da slonovi "imaju svest o sebi, pamte prošlost i planiraju budućnost, učestvuju u složenoj komunikaciji, pokazuju empatiju i oplakuju svoje mrtve". 
 
Sudija je naveo da ta grupa nema pravnog osnova za podnošenje takvog zahteva, za koji smatra da je bez presedana. 
 
Grupa za zaštitu prava životinja saopštila je da preispituje sudsku odluku, dok Zoološki vrt tvrdi da adekvatno brine o svojim životinjama.
  • F

    31.12.2017 16:32
    free willy!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.