Piton Mrvica zadavio vlasnika

Ljubitelj egzotičnih životinja Den Brendon umro je od gušenja nakon što mu se oko tela omotao njegov ljubimac, dva i po metra dugačak afrički piton, kojeg je zvao Mrvica.
Piton Mrvica zadavio vlasnika
Foto: Pixabay
Nesretnog Brendona pronašla je majka Barbara u kupatilu u Hempširu, a piton se skrivao odmah pored ulaza u kupatilo.
 
Mrtvozornik Endru Bredli konstatovao je nesretan slučaj dodajući da veruje da je piton bio "sredstvo" odgovorno za Brendonovu smrt. Bredli smatra da zmija nije bila agresivna prema vlasniku, nego da se najverovatnije omotao oko njega u nameeri da pokaže nježnost.
 
Brendon (31) je u kući držao još devet zmija i 12 tarantula. Istraga je pokazala da je bio odgovoran vlasnik egzotičnih kućnih ljubimaca, te da se brinuo o njima i volio ih.
 
Majka je istražiocima rekla da se Mrvica ponekad činio agresivan, piše "Guardian".
 
"Ponekad se znala isprečiti na putu, siktati i pretvarati se da napada. Brendon joj je znao reći: 'Molim te, Mrvice, ne glupiraj se'. Nekad je znao da me nazove i kazati mi da moram da dođem da skuvam nešto jer je Mrvica danas posebno dobra. Mislim da ga ona nije namerno zadavila. Bio je posebno obazriv prema Mrvici. Govorio je da je jako snažna i prestao je da je stavlja oko vrata jer je bila tako snažna i nepredvidiva", rekla je Barbara, koja je preuzela brigu o sinovim ljubimcima.
 
Ispričala je da je Brendon držao zmije od svoje 15. godine, a kad je u dom doneo i Mrvicu, bila je toliko mala da mu je stala u dlan.
 
"Ona je bila njegova beba i volela ga je", dodala je majka ispričavši kako je zmija prema njoj znala da bude agresivna kad bi ušla u sinovu sobu, kao da ga brani.
 
Profesor Džon Kuper, veterinar i stručnjak za zmije, rekao je da je posetio Brendona u njegovom domu i pregledao Mrvicu.
 
"Bio sam impresioniran u kakvim uslovima drži zmije. Bio je iskusan herpetolog, bilo mu je jako stalo do gmizavaca i imao je super odnos s njima. Nije ih držao iz pogrešnih, mačističkih razloga", rekao je Kuper.
 
Dodao je i da bi Brendon znao kako da odmota i opusti pitona koji se omotao oko njega objašnjavajući da je trik početi od repa. Rekao je i da je neobično da zmija u zatočeništvu nanosi ozbiljne povrede, a otkrio je i da se Mrvica prema njemu postavila odbrambeno kada ju je nakon pregleda vraćao u njen terarijum. Ni on ne misli da je Mrvica namerno napala Brendona.
 
Utvrđivanje tačnog uzroka smrti nesretnog mladića još traje, ali roditelji ne očekuju da će ikada dobiti odgovor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.