VIDEO: Frederik Veliki - najzgodniji konj na svetu

Konji su poznati po svojoj lepoti i veličanstvenosti, ali postoji jedan koji se izdiže iznad ostalih.
Frizijski pastuv Frederik Veliki poznat je širom sveta i zaslužno nosi titulu najzgodnijeg konja na svetu. Titulu je osvojio 2016. godine i od tada je postao slavan po svim društvenim mrežama te ima i svoj YouTube kanal i Facebook profil.
 
Ovaj prekrasan pastuv dobio je i priliku za snimanje svoje vlastite mini serije "Frederik the Great -  Behind the Beauty" i dokumentarnog film "They have no voices". 
 
Frederik uživa u pažnji koju dobija i uopšte mu ne smetaju ljudi, gužve ili kamere, kaže njegova vlasnica Stejsi Nazario.
 
Ona i Frederik su povezani na poseban način, ona njega poštuje i vrlo je nežna s njim dok je istovremeno i njegov vođa. Kaže kako je to kao da odgajate tinejdžera. Ona zna da je Frederik voli i sluša. Pastuvi ponekad mogu biti malo divlji i teški za rad, ali Frederik nije takav.
 
Da bi bio ovako lep, potrebna je i redovna nega. Njegova vlasnica kaže da joj je u proseku potrebno oko tri sata da opere i osuši njegovu dugu grivu zbog koje je i osvojio titulu najzgodnijeg konja na svetu.
 
  • B

    28.02.2018 08:50
    prava ocena
    Sta kazu, tj. sta rzu kobile? Na kraju krajeva, one su najmerodavnije da ocene pastuva...
  • Pera Mitić

    25.02.2018 19:06
    Komentar
    Ništa posebno, viđao sam i lepše. Najlepši samo zbog grive i repa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.