VIDEO: Dva lava spasena iz ratnih zona idu u Južnu Afriku

Dva afrička lava, koja su prošle godine spasena iz ratnih zona u Iraku i Siriji, poslata su danas u Južnu Afriku gde će im od sada biti dom nakon što su se u Jordanu oporavili od fizičkih i psiholoških trauma.
Lavovi - Said i Simba - nakon što su se u Jordanu oporavili od trauma, avionom će biti prebačeni u Johanesburg, preko Katara. 
 
Grupa za zaštitu ljudskih prava "Four Paws International" spasila je Saida i Simbu 2017. godine iz zooloških vrtova u sirijskom Alepu i iračkom Mosulu, u kojima je većina životinja uginula. 
 
Lavovi su u azil za životinje Al-Mava u Jordanu stigli izgladneli i dehidrirani, ali im je tamo pružena medicinska nega pa su dobili na težini zahvaljujući visokokalorijskoj dijeti, koja je uključivala i jagnjeće meso, inače rezervisano za specijalne tretmane.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.