Pas uginuo nakon što ga je stjuardesa stavila u prostor za ručni prtljag

Aviokompanija United Airlines je prihvatila punu odgovornost nakon što je pas uginuo tokom leta jer ga je stjuardesa zajedno s torbom u kojoj je bio stavila u prostor za ručni prtljag.
Pas uginuo nakon što ga je stjuardesa stavila u prostor za ručni prtljag
Foto: 021.rs
"Ovo je zaista tragičan događaj do kojeg nije trebalo da dođe", saopštila je kompanija United Airlines.
 
Radi se o francuskom buldogu koji je uginuo u ponedeljak tokom leta iz Hjustona prema Njujorku. Očevici su rekli da je stjuardesa zatražila od putnice da stavi odobrenu korpu, odnosno torbu za ljubimce u prostor za prtljag iznad sedišta. Kasnije je stjuardesa izjavila da nije znala da se radi o psu.
 
"Preuzimamo punu odgovornost za ovu tragediju i izražavamo žaljenje. Obavićemo detaljnu istragu kako bismo osigurali da se ovo više ne dogodi. Ljubimci ne treba da se stavljaju u prostor za prtljag", navodi se u saopštenju United Airlinesa.
 
Putnica Megi Greminger je sedela iza vlasnice psa i ispričala je šta se dogodilo.
 
"Čula sam kad je stjuardesa zatražila od žene da stavi psa u prostor za prtljag. Žena je u početku odbila rekavši da je pas u torbi, ali stjuardesa je insistirala pa je putnica poslušala. Do kraja leta pas je uginuo. Žena je plakala na podu", izjavila je Greminger.
 
Politika United Airlinesa nalaže da se korpe ili torbe za ljubimce moraju staviti ispod sedišta.
  • strasno

    14.03.2018 10:55
    U svim avionima svih aviokompanija transporteri za kucne ljubimce se stavljaju iskljucivo ispod sedista i njihova velicina i tip su strogo definisani propisima.
    Samo transporteri odobreni za avio transport mogu u avion, nikakve torbe.
    Propust i odgovornost aviokompanije u potpunosti, jer ne moze putnik da odredjuje gde ce biti stavljen transporter vec osoblje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.