VIDEO: Ženka risa se popela na vrh drveta da pobegne od mužjaka koji bi da se pari

Kanadski fotograf Amos Vibe zaustavio se na šumskom putu kako bi snimio neobičnu scenu: ženka risa borila se sa neželjenim mužjakom na vrhu drveta.
Vibe je naveo da se u sredu vozio šumskim putem u kanadskoj saveznoj državi Alberta, kada je primetio dve divlje mačke na tri metra visokom drvetu. 
 
"Kosa vam se digne na glavi, taj zvuk je parao uši. Zvučalo je kao da je ženka ubijena u grmlju", izjavio je Vibe za magazin Edmonton. 
 
Vibe, koji je snimak objavio na Fejsbuku, kaže da je došao da snimi ženku, a da se mužjak vratio dok je snimao. 
 
"Trčeći se popeo uz drvo i ponovo pokušao da se pari s njom, ali je ženka ponovo počela da urla i brani se", izjavio je. 
 
Mužjak je na kraju ipak odustao. 
 
"Kada je sišao dole, samo je polako odšetao u suprotnom pravcu. Izgledao je kao da nije baš srećan", dodao je Vibe. 
 
Prema njegovim rečima, zabeleženi trenutak jedan je od najboljih u njegovom životu.
 
  • Biolog

    01.04.2018 18:29
    Iskrivljena ljudska predstava vidi se u tekstu i komentarima. Ko ne poznaje mačke, pomislio bi na ovu mogućnost koja je pomenuta u tekstu. Ali najverovatnije je nešto drugo u pitanju. Prvo, nigde se ne vidi da su u pitanju mužjak i ženka. Drugo, ovako se u svetu mačaka razračunavaju dve ženke konkurentkinje, ili dva mužjaka, mlad i star, u oba slučaja oko teritorije. Ili je neka nova mačka došla na tuđu teritoriji, pa je neki starosedelac progoni. Uveđuju jedno drugo glasnim zvucima, dok se jedno od takmaca ne povuče. U svetu mačaka do parenja dolazi samo kada je ženka u periodu za parenje, nema nikakve tuče i prisile pri tom, oko nje se vrte nekoliko mužjaka, mužjaci se bore koji će biti spretniji da dopre do ženke, a ona određuje dalji tempo polne igre. To traje par dana, dok se sva zrela jaja ne oplode, najčešće od različitih mujaka. Oni to rede javno, bez stida i nasilja, jednostavno su saradnici u procesu održanja vrste.
  • ex Pezos

    01.04.2018 13:46
    Naopako
    I kod zivotinja preovladava gej populacija.
    Vreme je da izmisle "vakcinu" i protiv toga inace dzaba pare za podizanje nataliteta !
  • ju

    01.04.2018 13:18
    jadna zenka... kakav siledzija. :/
    kanda ju je spasao fotograf koji je slucajno naisao pa se muzjak obeshrabrio...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.