VIDEO: Pronašli psa tako što su mu pustili njegovu omiljenu pesmu

Izraelska policija uspela je da pronađe nestalog psa tako što je pustila njegovu omiljenu pesmu, a on zapevao uz nju.
Vlasnik sibirskog haskija prijavio je nestanak svog ljubimca u gradu Biršeba u južnom delu Izraela.  Rekao je da će ga lako naći ako mu puste pesmu iz izraelskog sitkoma Šemeš ili dečijeg animiranog filma Artur. 
 
Nakon što je grupa tinejdžera dojavila policiji da je na jednoj livadi pronašla izgladnelog psa, policajci su otišli da istraže slučaj.  Kontaktirali su vlasnika i pitali ga da li bi se dovezao kolima da proveri da li je to zaista njegov ljubimac. 
 
"To nije potrebno. Samo mu pustite pesmu i posmatrajte njegovu reakciju", rekao je. 
 
Policija je na smartfonu pustila pesmu iz Šemeša, a pas je u tom trenutku počeo da zavija, piše "Independent". 
 
  • Ja 44

    18.04.2018 12:21
    pas
    Pas je nestao pre mesec dana, a pronađen je sasvim slučajno, dok su policajci bili na zadatku u beduinskom naselju Tel Ševa, nedaleko od Ber Ševe. Grupa dece se igrala sa psom, a jedan policajac je posumnjao da bi to mogao biti izgubljeni pas. Nazvali su čoveka koji je navodno gazda psa, i on im je objasnio kako da provere dali je njegov. prvo su pustili par drugih pesama i pas nije reagovao, a reagovao je na pesmu "šemeš", popularne humor. serije iz 90.. Tako je ukradeni pas veaćen u Ber Ševu. Sve je veći problem krađe pasa u Ber Ševi, a kradu ih beduini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.