Čovek napao medveda kako bi spasao svog psa

"Naša poruka glasi: Apsolutno nikada nemojte to da radite!", saopštili su zvaničnici kanadskog Nacionalnog parka Džasper.
Čovek napao medveda kako bi spasao svog psa
Foto: Pixabay
A "to" se odnosi na incident od 16. maja, kada je čovek skočio na američkog crnog medveda u pokušaju da spase svog psa, koji je iskočio kroz prozor njegovog automobila i počeo da laje na divlju životinju. Medved je potom napao nesrećnog psa, koji iz njegovih kandži nije uspeo da se izvuče živ. 
 
Vlasnik koji je, pokušavajući da spasi svog ljubimca, prišao blizu medvedu i skočio na njega pokušavajući da ga otera, na svu sreću, uspeo je da se izvuče živ. Štaviše, čovek je prošao bez ogrebotine.
 
Stručnjak Nacionalnog parka za komunikaciju sa divljim životinjama Stiv Malkom objašnjava da je vlasnik psa imao ludu sreću i da ga je spasilo "fiksiranje plena". 
 
"Mislim da je momak uspeo da uhvati medeveda u momentu kada ovaj još uvek nije u potpunosti usmrtio psa. Medved se prvenstveno bavio psom, pa tek iz dugog plana razmišljao o sopstvenoj odbrani", kaže Malkom.
 
On navodi da je ovo prvi slučaj da je nekome uspelo da se izvuče iz kandži medeveda na takav način, ako znamo da su se u Džasperu već dogodila dva slučaja u kojima su vlasnici, na sličan način, spasavali svoje ljubimce od napada puma, prenosi "Njuzer". 
 
Vlasnik psa je namerno zaustavio automobil kako bi posmatrao medvede. Kako navode iz Nacionalnog parka, njegov pas je bio "pod kontrolom" sve dok nije iskočio kroz prozor automobila i krenuo na medveda. 
 
"Ovo je tragičan podsetnik na to da bi svi ljubimci u Nacionalnom parku trebalo da budu na povocu sve vreme", zaključuju zvaničnici Nacionalnog parka Džasper.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.