Počinje popis mačaka u Vašingtonu

Državna i privatna udruženja u Vašingtonu pokrenula su trogodišnji popis ukupnog broja mačaka u tom gradu, u nadi da će to pomoći razvoju upravljanja mačjom populacijom širom Sjedinjenih Američkih Država.
Počinje popis mačaka u Vašingtonu
Foto: Pixabay
Projekat popisivanja koristiće kamere, obilaziće domove i koristiće druge tehnike kako bi se odredio broj uličnih i kućnih mačaka u gradu sa 690.000 stanovnika, navodi se u saopštenju.
 
Pokretači projekta DC Cat Count su rekli da će podatak o broju mačaka koje žive u Vašingtonu pomoći azilima da bolje raspoređuju sredstva a istraživačima da prate mačke i obuzdavaju populaciju uličnih mačaka.
 
Popis bi trebalo da bude završen sredinom 2021.
 
Prema podacima Američkog veterinarskog udruženja gotovo svako treće domaćinstvo u Sjedinjenim Državama ima barem jednu mačku, ili ukupno više od 74 miliona. Istraživanje američkih naučnika objavljeno 2013. ističe da su mačke glavni uzrok smrti ptica i malih sisara.
  • /

    19.07.2018 07:23
    /
    dok mi macka nije pocela donositi pacove iz obliznje napustene kuce-neka ih
    neka rade svoj posao
  • Tata Ikun

    18.07.2018 14:59
    @Miodrag
    Da, inače su SAD poznate po tome da su rešile "decu ulice" i ostale ljudske stanovnike tih istih ulica. Eno, tamo više nema nijednog beskućnika.
    Nemojte pričati bajke i/ili živeti u iluziji. Poenta je da se više pažnje posvećuje životinjama, posebno kućnim ljubimcima, nego deci i ljudima generalno. To što gledate na televiziji slobodno možete da zaboravite.
  • Miodrag

    18.07.2018 13:44
    Razvijeni svet
    Još jedan dokaz kako sve može sistemski da funkcioniše u uredjenom gradu, državi, svetu. Mačak, oni su pitanja dece ulice rešili, pa se zato bave životinjama...dok u Srbiji nemamo nijedno ni drugo, mislite o tome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.