Mitovi o životinjama iz azila

Mnogo ljudi traži kućnog ljubimca i mnogi od njih znaju za skloništa za životinje, ali se ipak pre odlučuju da kupe životinje, nego da ih udome, zbog nekoliko često pogrešnih verovanja.
Mitovi o životinjama iz azila
Foto: Pixabay
Prenosimo neka od ovih, najčešće pogrešnih uverenja. 
 
Ne zna se prošlost ljubimca 
 
Brojna skloništa imaju mnogo informacija o životinjama o kojima se brinu, poput doba, tipa ličnosti, života u prošlosti i pasmine. Pokušajte da se što više raspitate o životinji, pitajte da li je već bila udomljena i kakvog je temperamenta. 
 
Sve životinje u skloništima su stare 
 
Mnoge životinje koje se nalaze u skloništima jesu starije, ali tamo možete da pronađete i štence i mačiće. Potrebno je, takođe, da istaknemo niz prednosti udomljavanja starijeg psa koji je već izdresiran - zna naredbe i kućni red, pa je mirnijeg karaktera, piše Indeks. 
 
Životinje u skloništima su tu sa razlogom 
 
Životinje su u skloništima zbog niza razloga, a najčešći je - čovek. Neke su bile zlostavljane ili zanemarivane, dok su druge ljudima jednostavno postale višak. To ne znači da ne znaju da pruže ljubav i postanu odlično društvo onome ko im pruži dom.
  • Marko

    26.08.2018 07:31
    mesanac
    Mi smo pre 5 godina uzeli iz lokalnog azila mesanca. I tad je bio mator ali mi boljeg psa nismo nikad imali. Dobar cuvar, umiljat, poslusan i pre svega veran. Svaki dan mu govorim da smo oboje imali srece kada sam ga birao. A izabrao sam ga tako sto sam radnicima objasnio otprilike kakav pas mi treba i odveli me prvo do njega. Odmah je dao sapu, pomilovao sam ga, pogledali se u oci i to je to. Ostale nisam ni gledao. Sreca ili sta li je...
    Nije na prodaju! :)
  • Veki

    25.08.2018 21:49
    Bravo za ovaj lep tekst!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.