Zbog delfina u teranju zabranjeno kupanje na plaži

Jedan delfin "u teranju" naterao je lokalne vlasti da uvedu zabranu kupanja na jednoj plaži u Bretanji, zbog straha da bi morski sisar željan ljubavi mogao da povredi kupače u svojoj potrazi za strašću.
Zbog delfina u teranju zabranjeno kupanje na plaži
Foto: Pixabay
Delfin je, u pokušaju da ispuni svoje potrebe, celo leto stvarao neprijatnosti posetiocima plaže. 
 
Prošle nedelje predsednik opštine Landevenek Rože Lars zabranio je kupanje i ronjenje na svim mestima na kojima je delfin ranije bio primećen.  Takođe, turistima je zabranjeno da prilaze delfinu, kome je u međuvremenu nadenuto ime Zafar. 
 
"Izdao sam to naređenje zbog bezbednosti ljudi. Mnogi ljudi su uplašeni. Delfin je, prošlog četvrtka, čak podigao jednog kupača nosem", izjavio je Lars. 
 
Prema izveštajima lokalnih medija, Zafar je jednu ženu izdigao iz vode svojom njuškom, posle čega je spasilački tim pozvan u pomoć. Delfin je prethodno viđen kako juri plivače i kako se "trlja o čamce". 
 
Prema izveštajima od ove nedelje, izgleda da je zabrana uspela, budući da je Zafar primećen na drugom delu obale dalje od plaže na kojoj je uvedena zabrana kupanja.
  • Sedam

    04.09.2018 22:02
    Da li sam dobro shvatio, oni su ga nagnali da se tera o kupače iz susednog mesta, i to zovu uspehom ?
  • Milos

    29.08.2018 09:06
    sta reci
    osim napaljenko:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.