Od raka dojke u Srbiji oboljevaju sve mlađe žene

Od raka dojke u Srbiji godišnje oboli oko 60 žena na 100.000 stanovnika, što je prosečna učestalost u Evropi, izjavio je danas načelnik Odeljenja onkološke hirurgije KBC "Bežanijska kosa" Nebojša Ivanović.
Od raka dojke u Srbiji oboljevaju sve mlađe žene
Foto: Pixabay
On je na Medicinskom fakultetu u Nišu rekao da je u nekim delovima sveta učestalost raka dojke i veća od 100 žena na 100.000 stanovnika. Ivanović je kazao da rak dojke jeste češća bolest u Srbiji nego ranija, ali ne onoliko koliko se misli. 
 
"Poslednjih godina postoji trend bolje dijagnostike i ranijeg otkrivanja bolesti, što doprinosi utisku da je karcinom dojke češći nego ranije", rekao je Ivanović na simpozijumu o dijagnostici i terapiji raka dojke. 
 
On je kazao da je danas u odnosu na pre tridesetak godina mnogo uspešnije lečenje raka dojke, ali je ukazao da od te bolesti oboljevaju sve mlađe žene. 
 
"Rak dojke jeste najčešća maligna bolest kod žena širom sveta. Smatram da na pojavu bolesti definitivno utiče stres", rekao je Ivanović jer pojačana psihološka napetost remeti status hormona što može uticati na veću učestalost karcinoma. 
  • Veganka

    05.11.2017 19:23
    "Od raka dojke u Srbiji godišnje oboli oko 60 žena na 100.000 stanovnika, što je prosečna učestalost u Evropi"

    Potražite na netu kolika je učestalost oboljevanja u Kini i drugim delovima sveta gde se ne konzumira mleko i mlečni proizvodi, pa onda stavite prst na čelo i razmislite zašto rak dojke, dijabetes i osteoporozaa na zapadu pa i kod nas poprimaju tolike proporcije.
    Ubijate sami sebe, pritom mučeći i ubijajući nedužne životinje, i to samo zato jer slepo sledite tradiciju i ono čime su vam neuki i/ili perfidni napunili glavu. Postoji rešenje, na vama je samo da ga prihvatite.
    https://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=6



  • Ivana

    04.11.2017 23:34
    M̶E̶S̶O̶ ̶M̶L̶E̶K̶O̶ ̶J̶A̶J̶A̶
    http://www.kurir.rs/zabava/doktor/2935389/konacno-otkriveno-jedite-ove-namirnice-i-sprecicete-rak-dojke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.