VIDEO: Devojčicama koje zajedno imaju 140 kg podvezan želudac

Dve gojazne sestre iz Indije, Jogita i Aniša, koje imaju osam i šest godina, pola života su provele boreći se s problemima disanja i u riziku da umru mlade.
Sada konačno imaju priliku za normalan život jer su imale operaciju podvezivanja želuca. Osmogodišnja Jogita imala je 58 kilograma, a šestogodišnja Aniša 82 kilograma. Operaciju su izvršili hirurzi iz Indije. Već su izgubile šest kilograma.
 
Kako je ranio rekao njihov otac Ramešbai Nandvana, obe su rođene s normalnom težinom, ali su naglo počele da se goje kada su imale tri meseca. Došle su u fazu kada nisu mogle da hodaju, a do toaleta su morali da ih nose roditelji. Jele su pet puta dnevno. Sestre bi pojele kilogram pirinča dnevno, popile 1,5 litar soka i količinski pojele hranu koliko bi odraslom čoveku normalne težine bilo dovoljno za tri dana.
 
"Ne mogu vam opisati koliko smo presrećni. Bilo je to dugo putovanje. Već vidimo rezultate i srećni smo što im je već bolje", rekao je 36-godišnji Nandvana.
 
Do operacije, otac je radio samo da bi kupio potrebne količine hrane. Govorio je kako bi prodao i bubreg samo da spasi devojčice. Srećom, lokalna vlada je odlučila da im pomogne, kao i lekari iz klinike Asian Bariatrics u Ahmedabadu. Lekari su rekli da je u pitanju genetski problem, ali da im mogu pomoći.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).