Profesor poljoprivrednog fakulteta u Zemunu Cvijan Mekić istakao je da je CNN, svrstavši proju u 50 najboljih hlebova sveta, napravio dobar izbor jer je proja visokokvalitetan nutritivni proizvod.
Nije mi poznato ko to po gradovima mesi pravi kukuruzni hleb zvani proja. Moja pokojna tetka je mesila proju isključivo od belog kukuruznog brašna mlevenog na kamenu vodenice. Kada je toga nestalo nestala je i izvorna srpska proja. Takvu proju, kukuruzu, danas u gradovima niko ne bi jeo. To je "bezveze".
Ne znam kako je to "srpski" proizvod kada se u mnogim južnoameričkim zemljama a i u SAD jede kukuruzni hleb, "corn bread". A i da vas podsetim kukuruz kao namirnica nije bio poznat u Evropi pre 14. veka.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Mekić: Proja zasluženo svrstana u 50 najboljih hlebova sveta, u Srbiji je nezaobilazna
Autor: Tanjug
Život
•23.10.2025.
•04:31
Komentari 4
Pićuka
profesorka
Trlababalan
Ys
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H