Autor: BBC News na srpskom

BBC
12.12.2018.
17:54 > 18:00
Kako se zatvorenica u Australiji porodila u visokorizičnoj situaciji, a da to niko nije znao?
  • put u raj

    13.12.2018 09:24
    @JovaNS
    "Tako da zaista ne vidim poentu tvog komentara."

    Ja vidim. Video je covek da su u AU uocili nepravilnost i to objavili.
    Javno.
    Uzasno.
    Zamisli sada da kod nas izadju stvari na videlo, ne mora u zatvorima, dovoljno u porodilistima.
    Vec sada neki neprijatelji/izdajnici dovode u sumLJu vodjine bajke o nasem raju.
  • JovaNS

    12.12.2018 21:30
    @Rodoljub
    Da li si pročitao dalje od naslova, rodoljube? Ne razumem poentu tvog komentara.
    "Primer zapadne humanosti i uvazavanja ljudskih prava. Sta bi bilo kada bi se u Srbiji ovako nesto desilo? Gde su sada te zapadne organizacije za zastitu ljudskih prava i prava zena ?"


    Ne, nije primer humanosti i uvažavanja ljudskih prava. Primer nepoštovanja procedura. U njihovom sistemu postoje tačno procedure koje je osoblje zatvora trebalo ispoštovati. Oni to nisu učinili, da li zbog nestručnosti ili zbog baksuzluka. Koliko često uopšte imaju trudnice u tom zatvoru? Članak ne kaže, ali ne bih rekao da je često. Samim tim i procedure za brigu o trudnicama se ne koriste često.

    Možemo slobodno reći da njoj prava nisu prekršena namerno nego slučajno. Posle toga je usledila istraga i reakcija lokalnih organizacija za zaštitu ljudskih prava. Šta imaju srpske organizacije za ljudska prava sa dogadjajem u Australiji? Apsolutno ništa.

    A što se Srbije tiče... Mi (naši zatvori) nemamo ni polovinu procedura koje treba da zaštite zatvorenike i zatvorenice kao što imaju u Australiji. A što se opremljenosti zatvorske ambulante tiče... Neuporedivo.

    Tako da zaista ne vidim poentu tvog komentara.
  • rodoljub

    12.12.2018 18:33
    ljudska prava
    Primer zapadne humanosti i uvazavanja ljudskih prava. Sta bi bilo kada bi se u Srbiji ovako nesto desilo? Gde su sada te zapadne organizacije za zastitu ljudskih prava i prava zena ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna