Autor: BBC News na srpskom

BBC
17.01.2019.
08:55 > 09:13
Žene u Hrvatskoj koriste haštag #BreakTheSilence, za razmenu iskustava i ukazivanje na maltretiranje u trudnoći ili na porođaju.
  • Terješkova

    17.01.2019 19:54
    Iskustva su razna, moje je za tri porođaja i 4 deteta 4+ od 5!!
  • Porodilja

    17.01.2019 10:55
    Pitam se pitam...
    Ni nasa porodilista nisu bolja. Obracanja pojedinih lekara i sestara porodiljama morala bih da stavljam veliku kolicinu zvezdica jer su poprilicno vulgarni. Moje iskustvo i jeste i nije traumaticno. Nisam se prodila u odredjenom terminu. Na vreme sam se javila u porodiliste a posto porodjaj nije poceo pocela je tortuta. Danima su me oko 07h, ispraznjenih creva, slali u porodjajnu salu gde sam ostajala do kasno popodne. Nisu mi dali ni kap vode a ne neku hranu. Kad sidjem iz porodjajne sale prosli su i dorucak i rucak i vecera. I tako desetak dana. Da nije mojih roditelja i supruga koji su mi krisom donoslili hranu ne bih imala snage da se porodim. Onda je jedan od lekara video, navodno, na UZ da nosim blizance pa su me sledece juto poslali u salu na indukovan porodjaj. Zabili mi po iglu u vene svake ruke i - otisli. Ostala sam sama u porodjajnoj sali a nisu mi objasnili sta mogu da ocekujem od tecnosti koja kaplje u moje vene. Kad su poceli porodjajni bolovi u kratkim razmacima u blizini nije bilo nikoga pa sam morala da vicem. Komantar za moju viku mozete naslutiti. Napokon se pojavio i lekar i rekao da sacekam da popije kafu jer bas prima smenu?! Izvadili su mi igle i sama sam hodala do mesta za porodjaj koji je trajao dugo a oni oko mene su bili nestrpljivi. Napokon sam rodila cerku, od blizanaca ni traga. Porodila sam se oko 16h a sivenje sam cekala do 19h bez anestezije, na zivo, jer su mi rekli da socijamno ne priznaje te troskove. ...Nema vise mesta za komentar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna