Autor: BBC News na srpskom

BBC
26.03.2019.
17:30 > 19:21
Incidenti u Podgorici na meču Crne Gore i Engleske opet pokrenuli pitanje o tome kako se zemlje bivše Jugoslavije bore slučajevima rasizma na stadionima.
  • +384

    26.03.2019 21:35
    Pusten je duh nacionalizma iz boce pre 30 godina. A od nacionalizma do sovinizma i rasizma je mali korak. I sad nema nazad. Kad se samo setim mracnih vremena komunizma kada su na nasim univerzitetima ravnopravno studirali gradjani africkih i azijskih zemalja. Neki su se vencali i ostali ovde (imao sam komsiju iz ulice, 80-tih) a vecina se vratila u svoje zemlje i izgradila vecni most prijateljstva, gde nas i dan danas prepoznaju pod dobronamernom sifrom "Tito-Jugoslavija". Tog duha tolerancije odavno vise nema. Svoji smo na svome, u etnicki skoro sasvim ociscenim torovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna