Autor: BBC News na srpskom

BBC
29.03.2019.
18:26 > 19:30
Pre tačno 20 godina, sa piste beogradskog aerodroma evakuisani su civilni avioni nacionalnog prevoznika.
  • Običan stradalnik

    31.03.2019 09:40
    Stanovništvo SFRJ je stradalo radi banditsko-nacionalističkog iživljavanja glupavih a pohlepnih republičkih aparatčika koji su umislili da su vodje! Svako je u svom brlogu zasrao(izvinjavam se, ali nema druge reči) koliko su mu prilike dozvolile, a shodno bandi koja ga je okruživala! Kako je veličina štete proporcionalna imetku, tako je i svaka republika stradala. A oni koji su dobili preko usta malo više sami su krivi, jer su svirali mečki pred brlogom! A svaki domaćin zna kakva je razjarena mečka i šta u naletu besa može da uradi, pa niko pri zdravoj pameti ne čačka mečku! Mečka je divlja a jaka i valja joj ne stajati na put. E onaj koji se inati pošto pameti nema,strada...A posle stradanja glupom i neobrazovanom ostaju samo jadanja! Promućuran izvuče pouku i shvati gde je pogrešio pa nadalje pokušava da ne greši! Uči i svoj podmladak na svojim greškama tako da boljitak uživaju sledeći naraštaji! Kad se tako budemo ponašali možda će se i euforija oko NATO igrarija posmatrati u realnom svetlu. Ovako mi se čini, da samo na našu štetu, buduća pokolenja, iz čistog inata učimo da duvaju u sviralu umesto da se urazumimo i isvučemo pouku...baš iz inata...



  • Обсарвер

    30.03.2019 10:14
    Страдала ?
    Знам за страдање у Хрватској, али су то били крајеви са српским, или мешаним становништвом. Њих нису нападали НАТО, него хрватски ''бранитељи'', који су и направили ту штету. Узрок рата у хрватској је противуставно понашање камариле на челу са Фрањом. Узрок НАТО бомбардовања је колонијална аспирација према туђој територији, а резултанта је видљива у пракси. Не верујем да би каубоји намерно гађали путничке авионе, али су лако могли бити'' колатерална штета'', зато храброј екипи капа доле, што су склонили авионе.
  • jerko

    30.03.2019 08:06
    1999. se rat konačno, nakon gotovo cele decenije, vratio svojoj kući. Srbija ipak nije stradala srazmerno Hrvatskoj, BiH i Kosovu i na tome može biti zahvalna, kako reče ovaj Donald Sutherland, upravo tim NATO kaubojima.
  • Dejan

    30.03.2019 07:30
    Srb
    Kako su preziveli,pa tako sto su bili rentirani kao i ovi danas,znaci bilo je necije i po obicaju osigurano ! Jedini osigurani mostovi u tadasnjoj jugi su bili osigurani u bgd kod lloyda u london ! Zato su i namerno sve porusili, narod zemio kredte da se isti naprave ponovo ! Boggradjani svojim telima cuvali mostove, ma kako da ne,udbaska banda ih isterala da to rade a da su to isto uradili u ns,razjuri bi ih istog momenta jer bi bilo mrtvih na sve strane. Da rezimiramo, tudj kapital se u srj i sad u srbistanu ne dira nego se cuva i odrzava a domace unistava do koske ! Poskednji zivi primer jenajskuplja klupa u ns,polomljena na pola !!
  • Drum

    29.03.2019 21:50
    Svaka čast pilotima, kako civilnim, tako i onim vojnim koji su leteli tih dana NATO agresije.

    Šteta što je JAT upropašten, sada AirSerbia se izdiže u regionu kao bolji avioprevoznik, ali i dalje nedostaju novi avioni, nedostaju širokotrupni, ne mora to biti Boeing 777 ili Airbus A340, ali bar da imamo Boeing 767-300ER ili još dva ili tri A330, pa da se otvori još dugih linija, istok i zapad. Jer već sada Beograd ima dosta putnika i solidan broj linija koje mogu da ''hrane'' duge linije, pogotovo iz regiona.

    Takođe ne bi bilo loše i da se obnovi flota turbopropova, poput ATR ili Dash 8, za regionalne linije, jako ekonomični avioni za kratke linije. Vidim da te kratke linije lete sa džetovima, koji nisu isplativi na kratkim linijama.
  • Tomi

    29.03.2019 20:37
    Odlican clanak. Treba snimiti film po ovome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna