Autor: BBC News na srpskom

BBC
04.04.2019.
12:44 > 10:05
Kako su računi za benzin i taksi, karte za prevoz, bicikl do posla i pravne galimatijas postali noćna mora i građana i poslodavaca.
  • Xyz

    04.04.2019 15:24
    Zemljo..
    Nekada, u SFRJ svako ko je imao adresu stanovanja vise od 2-3 autobuske stanice imao je pravo na naknadu previza bez daljih dokazivanja.Kakva je sada diskriminacija da li neko dolazi biciklom, gradskim prevozom ili sopstvenim autom? Pitam se samo kako nasi politicari pravdaju sluzbena vozila i vozace koji su im na raspolaganju 24/7.
  • Politikant

    04.04.2019 15:07
    Ovo se dešava kada je:
    * Pojedinac veći od Države
    * Pravo nije isto što i Pravda
    * Radnik valuta za naplatu
    * ...
  • DOBRONAMERNA

    04.04.2019 14:38
    NIJE JASNO ŠTA NIJE JASNO
    1. Prema Zakonu o radu, zaposleni ima pravo na naknadu za dolazak i odlazak sa rada
    2. Ako je trošak dokumentovan (račun goriva, autobuska karta, pretplatna karta, taksi...) on može biti neoporeziv do iznosa propisanog Zakonom o porezu na dohodak građana
    3. Ako je trošak nedokumentovan, može da se isplati zaposlenom, ali se na njega (naravno) mora platiti porez (i u nekim sllučajevima doprinosi)
    4. Ako je trošak nedokumetnovan ne može da predstavalja stavku u Poreskom bilansu (znači platićete na taj iznos porez na dobit)
    5. Ako je zaposleni obveznik plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana, ako nije dokumentovao trošak, plaćen je porez i na taj deo i godišnji porez će mu biti veći
    REZIME: dokumentujte trošak računom goriva ili sklopite ugovor sa benzinskom pumpom za kupovinu bonova, koju ćete podeliti zaposlenim radnicima. U tom slučaju ćete imati jednu fakturu za sve zaposlne koji su ranije dobijali gotovinu ili isplatu na račun.
    PROBLEM JE ŠTO JE KOD NAS PRAKSA DA NEGODUJEMO SVAKI PUT KADA POKUŠA DA SE UVEDE RED!
  • Politikant

    04.04.2019 14:31
    Ovo se dešava kada je:
    * Pojedinac veći od Države
    * Pravo nije isto što i Pravda
    * Radnik valuta za naplatu
    * ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna