Autor: BBC News na srpskom

BBC
17.01.2020.
09:02 > 09:49
Nagrada za najbolji roman godine po izboru magazina NIN samo pet puta je otišla u ruke spisateljica.
  • Spisatelj

    17.01.2020 10:51
    Uhvatili ste se za najnebitniju stvar. Ako ste već odlučili da posvetite prostor domaćoj književnosti, bezbroj je važnijih tema i problema. Jedan od njih je, recimo, što se o domaćoj književnosti priča dve nedelje godišnje, uoči i posle dodele NIN-ove nagrade. A ako već govorimo o diskriminaciji, nema sumnje da su poezija i kratka proza potpuno diskriminisani u odnosu na roman, baš kao što su dela domaćih autora, muških i ženskih, u globalu diskriminisana u odnosu na (loše) prevode stranih knjiga, i - možda i najvažnije - male izdavačke kuće okrenute visokoj književnosti ne mogu da pronađu svoje mesto pored velikih, komercijalno orijentisanih izdavača koji prečesto potpuno otvoreno neguju i promovišu šund.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna