Autor: BBC News na srpskom

BBC
19.02.2020.
15:35 > 16:32
U dva dana mladi vozači učestvovali su u dve nesreće i prekršili barem četiri propisa za probne dozvole.
  • Neven Merkov

    20.02.2020 06:11
    Rumenacka 32
    Problem je nekaznjavanje. U Sloveniji taxista je stao na pesackom prelazu da izadje stranka. Policajac na biciklu ga je odmah upozorio - bili smo prisutni. I kad je pokazao svoj Srpski mentalitet taxista je dobio kaznu. Ustanovili su da nema ni osiguranje i poceo je da skida tablice. Kazna 800 Eura bez osiguranja, kazna 250 Eura sto se suprostavio Policajcu. E samo tako treba kad platis pa se ti bahati i dalje. Ovdje divljaci nasilnicka voznja na prekrsajnom sudu rade babetine od 70 godina prijavio sam divljaka balavac koji je ludovao po Bulevaru Evrope i vise od godinu dana traje prersajni postupak. Jel treba komentar?
  • rajko

    19.02.2020 22:38
    nije problem znanje
    Nisu problem probne dozvole ni znanje vozača već poštovanje propisa i zakona u Srbiji. Propise i zakone nepoštuje prvo saobraćajna policija pa onda svi ostali. Imao sam priliku da pratim obuku vožnju dva početnika u Austriji i mogu da kažem da su po mojoj proceni imali lošiju obuku od naše i da im je trebalo dosta vremena da počnu solidno da voze. Jedina razlika između nas i njih je što se tamo policija ne primećuje ali čim napraviš prekršaj tu su da naplate kaznu. Kod nas je situacija potpuno drugačija. Policiju ne interesuje bezbednost saobraćaja i ponašanje vozača. Oni sede u kafani i kad im dosadi izađu na ulicu zaustavljaju vozila i traže kako da kazne vozače i ispune normu i onda nazad u kafanu. Na tom divljem zapadu policija se trudi da u svom reonu otkrije i kazni sve prekršioce tako da tamo svi pažljivo voze jer je verovatnoća da će izbeći kaznu ravna nuli. Kod nas je situacija drugačija verovatnoća da će vas kazniti je jako mala. Policija prolazi pored prekršila a kao da se ništa ne dešava jer oni imaju svoj plan i baš ih briga za građane. Pogledajte samo naše čuveno parkiranje u voznom traci uz 4 žmigavca. Policija pored takvih vozila prolazi kao pored nečeg što je najnormalnije i onda zaustavljaju vozača koji nije napravio nikakav prekršaj da mu nađu nešto i naplate kaznu. Treba biti čvrst kao stena i ostati normalan u ovakvim uslovima.
  • Dr

    19.02.2020 18:56
    obuka
    Problem je obuka.I sam sam svedok tome jer mi je dete položilo iz prve ali ne zna da vozi.Kako i zašto?Zato što ih uče samo da polože vozački a ne i vožnji,osnovama saobraćaja,korišćenju retrovizora.....Imaju zacrtane trase i na to se naviknu a sve kasnije je propast.Važan je samo rejting škole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna