Autor: BBC News na srpskom

BBC
19.02.2021.
09:56 > 10:00
Šta predviđa Masterplan reforme zdravstvenog sistema i šta će biti sa studentima?
  • e

    19.02.2021 14:43
    Studenti su punoletni gradjani ove zemlje, student od 22 godine i radnik od 22 godine nemaju razlicite zdravstvene probleme. Problem izabranog lekara treba da se resava drugacije, tj. da nije neophodno vezan za mesto prebivalista. Svi imaju osiguranje ove iste drzave, ne vidim zasto ne bi imali izabranog lekara u kom god mestu se zateknu da zive, kakve to veze ima sa prebivalistem ako je gradjanin zemlje i osiguran je po nekom osnovu? Zato je i formiran IZIS, zajednicki operativni sistem za celu drzavu, da doktor u Novom Sadu moze da zakaze specijalisticki pregled u Vranju ako tako hoce.
  • Boba

    19.02.2021 13:29
    Kod nas se civilizacijski točak kreće unazad. Studirala sam u Subotici, tamo nije bilo Studentske poliklinike već samo ambulanta sa lekarom opšte prakse, pa smo obični sistematski pregled obavljali na 3 mesta u gradu. Zavidela sam novosadskim i beogradskim studentima koji su sve preglede mogli da obave na jednom mestu. Podržavam opstanak Studentskih poliklinika u svim univerzitetskim centrima.
  • BoeserWolf

    19.02.2021 10:49
    ah, sta bismo bez studentske poliklinike beogradske. Dok doputujes do nje autobusom dva sata, u kom pride nemas mesta da stojis, sa temperaturom blizu 40.
    Umesto da se svi lece u domovima zdravlja kao i svi ostali.
    To sa prebivalistem neka promene u boraviste.
    student iz cacka koji 3 godine stanuje u bgu, sa prebivalistem u cacku, a bez prijavljenog boravista u bgu vec u startu krsi zakon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna