Autor: BBC News na srpskom

BBC
13.03.2021.
12:29 > 13:00
Bil Hadson je radio u rudniku u Srbiji pre Drugog svetskog rata. Poslat je u Jugoslaviju sa zadatkom da proba da utiče na saradnju Tita i Draže Mihailovića.
  • Stefan

    13.03.2021 23:58
    Neke činjenice
    Utuvimo jednom za svagda:

    1. Četnici nisu bili prva gerila u porobljenoj Evropi, bilo ih je u Češkog, Poljskoj, Ukrajini, Sisku itd.
    2. Četnici nisu bili antifašistički pokret,
    3. Četnici jesu sarađivali sa okupatorom, Nemcima, Italijanima, pa čak i sa ustašama, postoje brojni dokumenti koji to dokazuju.
    4. Četnici jesu vršili masovne zločine nad muslimanskim stanovništvom Sandžaka i Podrinja u Bosni koja su bila etnički motivisana,
    5. Četnici jesi spalili i izvršili pokolj u nebrojeno sela Zapadne Srbije i Šumadije i ovi zločini su bili ideološki motivisani, ekstremni primeri za to su sela Vranić, Drugovac, Kopljari itd gde su ubijane nožem čak i bebe u kolevci.
    Ovo je zaostavština Draže Mihailovića, Kalabića i ostale družine kojom se danas mladi ljudi ponose.

    Uzmite se u pamet braćo Srbi i naučite svoju istoriju. Smrt fašizmu!
  • Hm

    13.03.2021 20:04
    Draža Mihajlović je pobio više Srba nego komunisti ikada, a sada ga pojedini fašistoidni tkz Srbi veličaju. Nijedna ideja nije sjajna ali me manite četnika molim vas. Smrt fašizmu, sloboda narodu i oni su mi miliji!
  • Србин

    13.03.2021 19:20
    Слава борцима за слободу из Југословенске војске у отаџбини и партизанског покрета!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna