Autor: BBC News na srpskom

BBC
07.10.2021.
10:07 > 11:00
Kvar bojlera može biti koban po ljudski život, a stručnjaci i majstori preporučuju obavezno isključivanje bojlera pre kupanja, kao i redovno održavanje, čišćenje i servisiranje.
  • Igor

    07.10.2021 14:48
    Laloš je u pravu
    Dodao bih samo da je i fid- sklopku potrebno periodično testirati od strane stručnog lica da li je ispravna i da li reaguje na predviđeni nivo struje. Pišem ovo jer od tri fid sklopke koje imamo na glavnoj kućnoj tabli - prilikom kontrole se ispostavilo da DVE NISU ISPRAVNO FUNKCIONISALE.
    Uzrok nepoznat. Sve tri sklopke tada zamenjene.
  • Neko

    07.10.2021 13:21
    "Svaki bojler ima tri sistema zaštite - radni termostat na kome se podešava temperatura, sigurnosni termostat, skriven u unutrašnjosti kazana, koji reaguje u slučaju da prvi zakaže i sigurnosni ventil na desnoj cevi za hladnu vodu.
    Do havarije dolazi kada neki od ovih sistema zakaže."

    Zapravo, tek ako otkažu sva tri. Tim redom kojim su i nabrojani...
  • Laloš

    07.10.2021 12:46
    Smrtonosni udar struje u domaćinstvu od bilo kog uređaja se sprečava ugradnjom fidove sklopke u tablu sa osiguračima. Košta 4 do 5 hiljada dinara i spašava život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna