Autor: BBC News na srpskom

BBC
02.11.2021.
14:49 > 15:49
Pre 20 godina, u školske klupe sa đacima ušla i su veronauka i građansko kao dva nova predmeta, što je tada izazvalo veliku buru - gde su veronauka i građansko danas?
  • Trt

    03.11.2021 08:57
    @@
    Opet se vekovi indoktrinacije i proganjanja svakoga ko nije dovoljno "verovao" licemrno izobličuju u "znate li koliko velikih naučnika su bili vernici". Jeste, u svetu postoje fakulteti na kojima se ozbilno izučavaju istorija i priroda religije i njen uticaj na društvo. Sa druge strane, postoje i bogoslovije poput ovdašnje koje mogu da se uporede sa kursevima za piramidalne prevare sa koje izlaze prevaranti koji nas ubeđuju da "nauka" u veronauci nije samo loša šala.
  • @Ne

    02.11.2021 18:05
    "Srednjovekovna sujeverja", "vradžbine"... Neko obrazovan bi birao reči. Ne verujete - to je Vaša stvar i imate pravo na svoje mišljenje, kao i na to da osporavate mišljenje drugih. Reči koje ste upotrebili ipak odaju nedoučenu osobu. Znate li koliko velikih naučnika su bili vernici? Vi ste iznad njih kao i komentator koji u svojoj premudrosti osporava naziv "veronauka"? Valjda bi i pojam "teologija" trebalo da se ukine, kaoi teološki fakulteti, uglavnom najpre osnovani na svim uglednim evropskim univerzitetima.
  • Nina

    02.11.2021 17:54
    Moje dete ide na veronauku. Puna je ljubavi, dobrote i blagonaklonosti prema svim zivim bicima. Uvek se raznezim kad tako mala napamet izgovari Ocenas, osetim se ponosno i srecno! Deca se lazima, losem ponasanju i zlu uce kod kuce a ne na casu veronauke.
    Imajte postovanja prema verujucim ljudima ako vec nista ne razumete.
  • G pen

    02.11.2021 17:49
    Vera ima svoju ustanovu pa ko zeli neka izvoli.
  • Uske

    02.11.2021 17:22
    Verska nastava
    Molim Vas da ne koristite naziv veronauka, već kako je pravilno verska nastava. Taj školski predmet nema nikakve veze sa naukom.
  • Moj stav

    02.11.2021 16:59
    ...
    i tako završe srednju školu a i dalje nemaju elementarna znanja iz mnogih oblasti. Da ne pominjem da im je sa veronaukom oduzeto pravo da se svesno kad postanu punoletni opredele o svom verskom i duhovnom uverenju. Srednji vek .
  • Ne

    02.11.2021 16:00
    U školi je mesto isključivo egzaktnim naukama, umetnosti, vaspitavanju i fizičkoj kulturi.
    Srednjovekovnim sujeverjima i vradžbinama nije mesto u školi.
    Ko hoće, nek ide u vikend školu pri crkvi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna