Autor: BBC News na srpskom

BBC
08.02.2022.
18:48 > 19:00
Taksista, kultni film reditelja Martina Skorsezea premijerno je prikazan u Sjedinjenim Državama osmog februara 1976. godine.
  • Da

    09.02.2022 07:00
    Kultni film
    Neverovatno kako se i posle procitanih knjiga i odgledanih filmova pamti uvek jedna recenica, jedna scena za koju svako od nas misli da je za njega pravljena...
    Divni film i neponovljivi Robert de Niro!
    Za ovog komentatora, koji se stidi pripadnosti narodu koji je negovao "kletvu" kao izraz nemoci i koji je taj atavizam zadrzao i koji za preteske zlocine misli da kletva nisu prazne reci, memorisana je scena kada nas glumac baca makrou male devojcice novac u lice sa recima "U zdravlju ti ne trebalo", otprilike to! Pomislilo se kletva jeste u univerzalnoj ljudskoj prirodi i da jeste izraz moci coveka, a ne nemoci! Pomislilo se tada i sada se misli!
  • Savremenik

    09.02.2022 01:29
    Moćno
    U to vreme smo filmove gledali u bioskopima. "Arena" sa svojim specifičnim mirisom. Pamtim da sam se osećao kao da me je neko udario pesnicom u stomak. Retki su filmovi koji su takodelovali, "Let iznad kukavičijeg gnezda", ....
    Veliki film! Lepo podsećanje za nas starije i nada da će neki novi klinci poželeti da ga pogledaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna