Autor: BBC News na srpskom

BBC
10.03.2022.
21:44 > 22:00
Slučajevi žena koje ubiju neznanci obično završe u vestima posredno nas umirujući da su te okolnosti veoma retke.
  • Broki

    11.03.2022 11:24
    Ključna rečenica

    'Sada sa 82 godine, ona veruje da izjednačavanje emotivnog zlostavljanja sa nasiljem „vređa svaku pretučenu ženu" . '

    Osoba koja je suviše uskog shvatanja, uprkos svemu što je učinila za žene. Revolucionari iz prošlosti se često ispostave da nisu bili dovoljno revolucionarni i da se može otići u nekim idejama i njihovoj sprovedbi u delo dalje od najludjih snova tih istih revolucionara. Onda ti revolucionari postanu konzervativci u tom društvu koje su pomogli da se izrodi.

    Pici je počela dobrotvorni rad kada je fizičko nasilje nad ženama bilo puno više rasprostranjeno i tolerisano od strane društva u celini (što ne znači da ga danas nema!). Zahvaljujući revolucionarima kao što su ona, taj problem je relativno uspešno suzbijen na "zapadu" (Srbija još mnogo kaska i u toj sferi).

    Nasilje je nasilje, razlika je u intenzitetu, ne kvalitetu. Kada muškarac čini nasilje, to najčešće završi sa mrtvom ženom. Kada žena čini nasilje nad muškarcem, to najčešće završi sa psihološkim problemima za njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna