Autor: BBC News na srpskom

BBC
07.05.2022.
09:28 > 10:00
Ginekolozi u Hrvatskoj ulažu prigovor savesti u 59 odsto slučajeva, a u Sloveniji samo u tri odsto, pokazalo istraživanje iz 2018.
  • Nn

    08.05.2022 01:51
    Teška situacija..sta ako beba ima šanse za život, ako nije maligno ? Koliko su sigurni šta je tačno? Razumem doktore jer to je praktično ubistvo ,a još više razumem nju i neka joj Bog pokaže put i da snage
  • Maki

    07.05.2022 13:23
    Lakrdija!
    Nista veci "strucnjaci" nisu ni u Srbiji, vamo se prica da imamo vrhunske doktore sa uticajem u svetu a sa druge strane svako gleda svoje dupe i ogradjuje se odgovornosti gde god stigne! Cist neprofesionalizam, bezobrazluk i lakrdija teska! Idi zeno u Sloveniju, i spasi se muka, ako mozes nemoj se ni vracati u tu zabokrecinu vise nikad!
  • Slucaj

    07.05.2022 12:28
    Znaci da lekari imaju pravo na prigovor savesti osim ako ih mediji nateraju da zaborave na savest? Uputili su je u Sloveniju, nek trazi povracaj novca. U cemu je razlika ako se dete rodi u 27. ili u 36. nedelji? U 27. mu nece omoguciti lecenje iako ce se roditi zivo, a u 36. ce morati? Razumem lekare. Razumela bih i nju, da me ne nervira medijska hajka. I mnogo mi je zao sto "Kao instruktorka fitnesa, već nedeljama nije u mogućnosti da radi, zbog čega posao trpi."
  • hp stampac

    07.05.2022 10:53
    Koliko je apsurdno da se zena porodi da bi joj beba uskoro umrla od raka? Sa druge strane, razumem i doktore, da je ovo prvo tromesecje, sumnjam da bi bilo bilo kakvih peripetija i apsolutno sam siguran da bi ga uradila bez problema (licna iskustva tamosnje rodbine), ali ovo je skoro 7. mesec i mislim da doktorima nije bas svejedno da abortiraju prakticno bebu. Zapad ima tehnologiju i infrastrukturu da se skoro u svakom slucaju prvo pokusa hirurski odstraniti tumor na nerodjenom detetu, na srcu se to uveliko radi. Na zalost, tehnoloski ni mi ni Hrvati nismo na tom nivou, iako osoblja ima. Ovoj zeni svaka najbolja zelja da to sve obavi sto pre i sto bezbolnije i da vise nikad ne dozivi da joj beba i deca ne dobiju bilo kakav tumor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna