Autor: BBC News na srpskom

BBC
05.06.2022.
09:55 > 10:00
Navodno, jedan od ciljeva rata Rusije protiv Ukrajine, bio je da se zaštiti stanovništvo koje govori ruskim jezikom. Mesec dana nakon početka rata, sociolozi beleže neviđeno udruživanje oko zaštite ukrajinskog jezika. Šta u toj situaciji očekuje ruski jezik i kako se osećaju nosioci ruskog jezika u Ukrajini?
  • Panonac

    06.06.2022 16:28
    Sta cekate Pirocanci,imate svoj jezik,zasto nebi imali i svoju drzvu.Kako su crnogorci uz pomoc komunista Djilasa i ostalih uspeli da od geografskog naziva dobiju drzavu i potom jezik.Jeste da je Dalmacija starija od Crne gore hiljadu godina ali kod katolika to pravilo ne vazi,jedino ga pravoslavci koriste,od Srba i Rusa.
  • Лиманац

    05.06.2022 10:29
    Којим језиком причају Американци?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna