Autor: BBC News na srpskom

BBC
15.06.2022.
15:02 > 16:00
Vrednost bitkoina je na najnižem nivou u poslednjih 18 meseci, a tržište kriptovaluta nastavlja da pada.
  • Deki

    16.06.2022 10:30
    stav
    Pratim dugo Bitcoin i nije mi jasna koja je upotrebna vrednost istoga. Nikad nisam čuo da je neko platio nešto sa BTC (burek, auto, nekretninu ....). Čuj, treba da uložiš u novac koji je po definiciji sredstvo razmene a sa kojim se ništa ne ramenjuje? To je kao da kupuješ automobil koji nikada nećeš koristiti. A tek trošak proizvodnje električne energije za "rudarenje" da bi se BTC transferisao iz jednog novčanika u drugi. I kupovine NTFova se ne obavlja sa kripto valutama već u $, tz. transakcije kripto imovine se ne obavlja kripto valutama. Čudno? Zagovornici kripto valuta neka se upitaju da li su spremi da platu ili drugu zaradu primaju u BTC. Ulaganje u BTC nije investiranje već kockanje. To je kupovina nečega što nema upotrebnu vrednost u nadi da će da se nađe "veći naivko" i da ti plati tu "istu stvar" više nego što si ti platio. Niko nije uložio u BTC iz razloga da bi obavio neki transfer već u nadi da će mu vrednost porasti. BTW, 75% BTC je kupljeno novcem kriminalnog porekla. Uskoro stiže digitalni $ i € sa blockchain tehnologijom - to će biti kraj za digitalne valute za koju se ne zna ni ko stoji iza istih ni koje su mu namere. Velika je verovatnoća i da će vlade USA i EU zabraniti neregulisane kripto valute. Verovatnoća da će BTC vredeti 100.000 $ je ista kao i da će vredeti 100$. Pa izvolite, kockajte se.
  • Eon

    16.06.2022 07:22
    Gledanje torti kroz izlog
    Ovde se priča o kupovini kriptovaluta kao da one koštaju 5 dinara. Obzirom da su u Srbiji prihodi u proseku vrlo niski, retko ko može da kupi kriptovalute ili opremu za rudarenje. Prema tome zalud su slavopojke. S druge strane oni koji mogu da kupuju bitkoine ne traže savete u ovakvim rubrikama. No dobro je znati da berzanski eksperti ovde dele besplatne savete o onome što je van domašaja čitalaca.
  • REALISTA

    16.06.2022 02:20
    kupiti?
    Kupiti ili ne, ako uložiš u BTC kajaćeš se ako ne uložiš kajajaćeš se. U prvom slučaju kajaćeš se zašto nisi više uložio i na vreme, a u drugom zato što misliš da je kasno da uložiš i propustio si priliku za to.
  • 313z

    15.06.2022 23:16
    Važno je da ste vi pametni
    @Bane
    Znači moraću vas prvo da pitam pre nego što kažem šta mislim o nečemu? Zaboravio sam da postoje genijalci kojima je sve jasno i koji sa prezrenjem gledaju na one koji nisu istomišljenici. Nekome reći da lupeta je nekulturno, da ne kažem prostački, i pokazuje da domaće vaspitanje kod nekih ljudi nije bilo najuspešnije.
  • Bane

    15.06.2022 19:51
    @313z
    Moderne kockarnice? Mogu da budu. Jezda i Dafina? Neke jesu sigurno. Ali kvalitetni kripto projekti su buducnost, nemojte ih gledati samo kroz vrednost u dolarima, eurima, dinarima… Velika vecina ima svoju iz koje proizilazi vrednost na trzistu… Slobodno malo uci o njima nemoj samo lupati da bi ispao pametan. Pozdrav!
  • Paja

    15.06.2022 18:55
    Jovanovic
    Drzte se one stare "Nema leba bez motike", motajte kablove za 320e mesecno,cekajte penziju od 200e i krivite drzavu zato sto vam je zivot prosao a nemate nista zbog male plate,penzije... Nikako ne ulazite novac niusta jer je sve piramida,prevara,jedino sigurno je motati kablove i drzati pare u banci pa ako se nesto desi krivicemo drzavu. Secam se 2008 su govorili kako je bitkoin prevara dok su ga isti ti kupovali po ceni od manje 1$ a prodali ga ili nisu za 69000$ komad,zamislite 10e da ste tada ulozili! Ta piramida,prevara jos uvek traje i nemojte ulagati ako opet padne.
  • 313z

    15.06.2022 18:34
    Pie in the sky
    Kriptovalute su moderni Jezda i Dafina ili najnovija verzija kockarnice. Poznato je da kockarnice nikada ne bankrotiraju i ima ih sve više. Tako će biti i sa kriptovalutama jer će uvek biti onih koji veruju u tu prevaru. Sada će mali vlasnici valuta da ih prodaju, a bogati će da ih kupuju. Na kraju će bogati biti još bogatiji. To je poenta ovih događanja/malverzacija.
  • Zato

    15.06.2022 17:56
    Što
    Ne vredi ništa!
  • Rudar

    15.06.2022 17:16
    U ovo vreme sledeće godine će vredeti 200K $

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna