Autor: BBC News na srpskom

BBC
01.10.2022.
09:02 > 09:15
Domaćinstva u Srbiji moći će da ostvare popuste na električnu energiju ako budu trošili manje kilovata nego istog meseca prethodne godine.
  • struja

    01.10.2022 19:23
    cena
    na nemackoj berzi je cena struje pala sa 700 na 82 evra pomegavatu sve u toku proslog meseca,
    tako da jedna sijalica manje vise ne znaci ama bas nista.
  • T. J.

    01.10.2022 10:52
    Tekst mi je u neku ruku jadan i pokazuje svo sivilo i neobrazovanost našeg naroda. Ovi tzv. saveti da se pređe na led rasvetu, da se imaju uređaji energetske klase A i više, saveti kako uštedeti struju... toliko je izlizano da je suvišno. Zar građani to već uveliko ne rade?! Sigurna sam da većina nas odavno primenjuje navedenemere, da niko ne drži uključenu struju u prostoriji gde niko ne boravi, itd.
    EPS će svakako 'spizditi' ogroman novac poreskih obveznika na uvoz struje, štedeli mi ili ne; zašto se ova situacija svaljuje na građane, apeluje se na pojedince dok država rasipa na sve strane. Zna se ko je EPS doveo do ruba propasti; neka odgovaraju oni koji su to svojim (ne)činjenjem omogućili. U tolikoj smo dubiozi da ne vidim kako će ove mere štednje iole pomoći. Neka počnu da štede oni koji su se dosad rasipali i kojima poreski obveznici ove države plaćaju milionske račune.
  • Strikan

    01.10.2022 10:31
    Treba znati
    ... objasniti tako da svaki potrošač može da razume kako uz smanjenje potrošnje od 10 % i odobreni popust od 15 % račun može biti umanjen za 21 %, a pri tome se cena TV takse ne umanjuje, letos je povećana taksa za povlašćene snabdevače struje i sve to uz poskupljenje od 8,3 % počev od septembra. Čini mi se da treba biti doktor matematike (ili propagande), pa dobiti ovakve rezultate.
  • mmm

    01.10.2022 10:29
    da
    najbolje iskljuciti streuju....lampe..ognjiste pa polako u 15 vek

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna