Autor: BBC News na srpskom

BBC
15.04.2023.
16:13 > 16:30
Teorije postoje u mašti i popularnoj kulturi, ali šta o njima govore kanonske knjige i takozvana apokrifna jevanđelja.
  • Gg

    16.04.2023 10:12
    Gg
    Odlicni komentari za ljude sa zdravim razumom! Samo bih dodao da je Bog rekao idite i mnozite se!
  • Mm

    15.04.2023 21:59
    @Relja
    Veoma interesantan,komentar i istinit! Čitajući Kuran,Isus se spominje podjednako kao i Muhamed! I nije mi jasno,zašto se u Bibliji ne spominje Isusova najava zadnjeg,Mesije Muhameda?! Skoro se sve,poklapa u Kuranu o Isusu sem,fizičkog zaceca i vaskrsenja iz mrtvih! Obimno,pise o njegovim,roditeljima,braći,ženi,deci,nepostoji datum rodjenja i smrti! Sve sto je izbaceno iz Biblije,namerno ili slučajno?! Tako da i ja neslavim,Uskrs i Božić niti imam Slavu jer to je protivno,Hriscanima! Sada neka,slavi svako ko veruje ali mogu zasigurno,reci da je to samo,običaj i ništa vise jer biti vernik,traži mnogo,mnogi vise od dva dana,godišnje!!!
  • Panta

    15.04.2023 20:50
    Panta
    Prevara od koje su se mnogi ovajdili i izgubili,zivote! Neznanje,plasi i uliva,strah a strah je provereni,recept za manipulaciju,coveka!
  • zztop

    15.04.2023 20:47
    Ako pitate pomfritija ko je marija magdalena on će vam reći da je ona iz prapraporodice nemanjića...
  • nikodin avakumović

    15.04.2023 20:22
    A baš bi bilo interesantno ako je bio oženjen pa još imao i koje dete...ako je uopšte postojao za šta ne postoji nijedan materijalni dokaz, smatra nemali broj istoričara i arheologa. Kako bi se to tek odrazilo na crkvu kao instituciju...
  • 1

    15.04.2023 19:14
    Može biti uvredljivo za sve vernike pisanje ovakvih clanaka na danasnji dan.

    Svaka religija pa i hriscanstvo ne treba biti shvatana bukvalno,vec kroz simboliku kroz koju nam se otkriva sustina i uputstvo za srecniji zivot na zemlji i sposobnost da se nosimo sa zivotnim stradanjima i nedaćama, po ugledu na Hrista koji je prihvativsi tezinu svog stradanja vaskrsao.
    Vaskrs je poruka nade i nepobedivosti Života (Hrista).
  • @Zoran

    15.04.2023 18:50
    BBC stvarno prosipa u beskraj
  • Kosta

    15.04.2023 18:47
    Kosta
    Licno ništa neverujem,pogotovu da nije imao ženu!!! Mi hriscani sve suprotno radimo od onoga sto je propoveda:Molimo se kipovima,celivamo ih,ubiramo poreze,proglašavamo ljude nekim Svetcima i molimo se njima,idolopoklonstvo…Previse je i za one sa skromnijim obrazovanjem! A tek ustajanje iz mrtvih….pridrzavajmo se mi vozi jig zapovedi i to je sasvim dovoljno! Ali covek je od krvi i mesa a to je kvarljiva Roba jos ako nema nesto opipljivo…sve nestaje! Licno pomolim se Bogu i Nikom vise gledajuci da sto manje gresim I to je to! Nista neslavim a kamoli da idem u Crkvu gde postoji cenovnik za sve! Sto jedan rece Nemam ja problem sa Bogom i Isusem vec sa njihovm ovozemaljskom administracijom! Hvala!
  • Реља

    15.04.2023 18:32
    Реља
    Хришћанство које је нама познато вековима заснива се на Лажима и прилагођено Паганству уз Религијски Фолклор како би "Верске организације Цркве"држале неуке људе у страху и тиме владале и убирале материјално! 300 година након Јешуине Смрти се први пут појављују списи о њему за шта постоје необориви докази! Јешуа је имао породицу жену децу што је и доказано али Римљањима је потребна била Бајка(о томе имате списе)! Тако је избрисана и најава Јешуе о задњем гласнику Мухамеду који ће имати упутства за живот људи у књизи Куран која је објављена за његовог живота! Превише је грешака за које једини одговор Поглавари дају "Божија Воља"? Зато је човечанство у великом Злу вековима!!!
  • Zoran

    15.04.2023 17:22
    Oprosti Bože ne znaju šta rade
    Neznam ko je pisao ove nebuloze, ali da je Isus Hrist bio savršen, bio je.
    To kažem, zato što takve stvari ne bi dozvolio Bog Otac i stvoritelj svega pa i Sina Isusa Hrista.
    Ovo je veliki greh, i ako je katolička crkva tako nešto objavila, ili bilo ko,
    jer Bog nije bio niti je bilo ko od nas smrtnika, on je Isusa vaskrsnuo baš zato što je jedini čovek bio rođen bez greha.
    I ne može bilo ko vaskrsnuti a da je grešan, teško onom ko je objavio ovakve nebuloze, a da ga Bog zbog ovog neće kazniti.
    Bog prvo ne bi tako nešto dopustio, a Isus ne bi bio vaskrsnut da je tako nešto činio.
    Dobro se treba pokajati da bi mu Bog ovo oprostio.
    Koliko lupetanja od satanista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna