Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.06.2023.
09:34 > 09:45
Svaki deseti doktor planira odlazak u inostranstvo u narednih pet godina, pokazalo je istraživanje o stavovima lekara.
  • Ehejj

    01.07.2023 11:35
    Istina
    Kakve ankete i gluposti, to su sve laži. Pruža se ljudima mogućnost, da rade u drugim državama za veće pare. To je jednostavno tako jel su posle korone svi shvatili šta znači lekar. To je cela istina, zovi ti lekara kako hoćeš ,neće mu smetati to...samo ga plati lepo da zna da mu se ne isplati da ide preko.
  • Milanče

    28.06.2023 16:57
    zabrana
    Bilo bi dovoljno samo zabraniti da lekari rade i privatno i u državnim ustanovama.
  • Ja

    28.06.2023 12:55
    Preventiva. Lekari da makar jednom godisnje pozovu sve svoje pacijente i obave mini sistematski, pitaju o opstem zdravlju, utvrde da li mozda treba preventivno uraditi neki pregled koji nikada nije radjen. Malo po malo da krenemo sa tom preventivom. Lekari su neki ljubazni a neki skroz apaticni i neljubazni, sa povecanom platom ce se resiti apatija mozda ali bezobrazluk nece. Treba im dati SVE sto je potrebno da bi se moglo normalno raditi ukljucujuci i odresene ruke / ovlascenja Dr. opste medicine.
  • Мештанка

    28.06.2023 11:42
    У Лединцима један доктор на две месне заједице у амбуланти Лединци и амбуланти Ст.Лединци у једној отвориш боловање у другој затвориш заказујеш преко Новог Сада ,нема стоматолога,педијатра ,хитне помоћи,дежурства чекаш дан за ред а ако си у нечему хендикепиран или имаш напад гушења неможеш преко реда то само пише на зиду пошто нема пулмолога чекај упут да те упуте ако би самовољно отишао у институт Ср.Каменица онда те ови избаце напоље Упут немаш излази зови хитну помоћ ,мислим да од ови 9 што су остали у Србији ни 4 нису вредна звања Др
  • Nale

    28.06.2023 11:23
    Problem iz ugla pacijenata
    1. Slaba opremljenost medicinskih ustanova
    2. Neljubaznost i nedostatak empatije celokupnog medicinskog kadra
    3. Nekaznjavanje neodgovornog i nestrucnog rada medicinara uopste
    4. Proturanje VIP klijentele (rodjaci i prijatelji medicinskih radnika, politicari...)koja se dzabe pregleda u Domovima zdravlja jer imaju veze i vezice, a gradjani koji su "niko i nista" (i imaju mnogo manje materijalnih sredstava od "VIP-ovaca") moraju privatno da placaju medicinske usluge jer su drzavni resursi dobrim delom zauzeti na mufte- VIP klijentelom.
  • Predlog br. 1

    28.06.2023 10:47
    Daktilografske kurseve
    Uvesti obuku u brzom, daktilografskom, tzv. slepom, kucanju na tastaturama od Medicinske škole, preko fakulteta. Verujte, isplatilo bi se.
  • /

    28.06.2023 10:20
    /
    budale. tacno znas sta ce odgovoriti.
    dovoljno bi bilo izjednaciti drzavnu i privatnu praksu pa da se privatnim ordinacijama refundira iz onoga sta uplacujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna