Autor: BBC News na srpskom

BBC
25.12.2023.
09:52 > 10:00
Posle optužbi opozicije o izbornoj krađi na lokalnim izborima, u Srbiju je 1996. stigao bivši premijer Španije da presudi ko je pobedio - kako je to sve izgledalo?
  • ex chapman

    25.12.2023 12:30
    OGROMNA RAZLIKA
    90ih smo verovali da je problem u Milosevicu i da cemo ga se kad tad resiti
    sad smo nazalost svesni da je problem u narodu koji zaista voli ziveti kao u brlogu
    koju god bitangu da im dovedes, ona avanzuje. lopuze su na funkcijama, keze vam se u lice; poslanice stenografisu lezeci; a za bolesnu decu nema mesta u bolnici
  • Srbija me ubija

    25.12.2023 11:55
    zelim je zaboravit
    Boze dragi, ovaj covjek sto je upucan u glavu danas ima 52 godine a izgleda kao da mu je barem 20 vise. Sta ti Srbija uradi od zivota. Srbija bi se jednom rijecju mogla opisati kao DEPRESIJA, jad i tuga. Boze sacuvaj.
  • Dušan

    25.12.2023 11:00
    DA li smo mi nezavisna zemlja?
    Ako jesmo šta će nam stranci.
    Mada s druge strane nemački i američki ambasadori redovno nam drže slovo i krše međunarodne diplomatska pravila...
  • Miloš

    25.12.2023 10:53
    realno gledište
    Prvo, pogrešno je i namerno se duva priča o izbornoj krizi. Kakva izborna kriza kada su rezultati takvi da je razlika očita. To bi moglo da je reč o 1-2%, a ne kada je razlika dvocifrena. Prvo uvek je realno da vlast koristi svoje mehanizme i to je uvek bilo i biće i u Americi i svuda. Prvo mesto na listi samo po sebi nosi dobru prednost. Treće, broj birača iz Bosne o kojima se priča je smešan, nije rastao puno u odnosu na ranije izbore. Izašlo je svega 6 hiljada, pa izračunajte koliki je to postotak, smešan. Na svakom izbornom mestu su kontrolori i članovi biračkog odbora iz svih stranaka i oni su potpisali sve zapisnike i nisu navodili značajnije propuste. Opozicija je govorila da se režim plaši, da je u frci, da gube....i šta sad?! Počeli priču tek kad su videli rezultate. Sad im nije probleme ni Pokrajina ni Republika, već je blizu Beograd i onda su tu osetili da su najbliže i tu grizu. Pokazuju i da ne znaju propise, ne znaju kome da se žale, ko može da ospori rezultate i poništava izbore...sve u svemu, ne znaju osnovno, a kamoli da su u prilici da upravljaju državom. Amaterizam i sila. Nasilje, rušenje, rulja. Prema tome, ovo je sve iscenirano, podržano od stranih službi, ali zato i režim mora da se brani drugim metodama i ne treba se onda čuditi nekim stvarima i pitati se kok je i kako jer opozicija počinje nasilje.
  • Vule

    25.12.2023 10:46
    a onda
    Kada su došli na vlast ti za koje smo se borili i dobijalli štanglu po bubregu (još imam ožiljak) nastala je apokalipsa razočarenja i mi danas imamo ovo što imamo. Ne znam da li ej još nekome upalo u oko ali baš na jučerašnji dan navršilo se 27 gopdina od ubistva Peđe Starčevića, danas ga niko i NEPOMINJE, zašto?????. Bolno je i samo sećanje na taj dan, a ono juče me je baš podsetilo. Pre 27 godina tog 24. decembra na kontramitingu 1996. brutalno je pretučen i ubijen Predrag Starčević, otac jednogodišnjeg sina Danila, sin i brat, a samo zato što se pobunio protiv onih koji i danas rade isto što su radili u godinama velikih narodnih protesta. Zna se ko je organizovao kontramiting SPS, zna se ko je organizovao protest SPO zna se i kako je Peđa ubijen, ali se (zvanično) ne znaju počinioci, iako je to javna tajna.
  • zztop

    25.12.2023 10:31
    Je , je potreban je gonzales i to brzi gonzales , ovo nije normalno ...
  • boger

    25.12.2023 10:20
    Srbiji
    Nije potreban novi Gonzales nego govnjiva motka.
  • Veliki

    25.12.2023 10:09
    Neispinjene želje, bolesne frustracije i vlažni snovi nisu postizborna kriza. Stranci i sa istoka i sa zapada su već priznali rezultate izneli neke sitne kritike koje su manje više nebitne i idemo dalje. Bar se prema nama do sada nisu nikada ustezali da nas zavitlavaju kako hoće. Svima je jasno da sada to nije slučaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna