Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Evro sutra 122,72 dinara

Dinar će u sredu ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,72 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Privatnici prilagođavaju firme internetu i demografiji

Čak 92 odsto rukovodilaca ljudskih resursa u kompanijama smatra da inovacije u digitalnoj tehnologiji, poslovnim modelima, i demografske promene među zaposlenima, zahtevaju "redizajn" njihovih firmi kako bi zadovoljile globalne poslovne zahteve, prema istraživanju konsultantske kuće Deloitte.

Ovo je 10 najgorih poslova u 2016.

Koristeći metodologiju koja analizira uticaj okruženja na osobu (emocionalni, fizički i broj radnih sati), zaradu, mogućnost za napredovanje i 11 različitih faktora stresa, sajt CareerCast došao je do zaključka da je najbolji posao kojim se možete baviti na planeti – analiza podataka.

Miruje dinar i dalje, evro 122,9

Dinar će u ponedeljak, 25. aprila, ostati na približno istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 122,9 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Kurs sutra 122,86

Dinar će sutra nastaviti stagnaciju prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 122,86 dinara za jedan evro, nakon što je Narodna banka Srbije danas prodala još 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Španija spremna da pomogne Srbiji u razvoju poljoprivrede

Šef ekonomskog odeljenja španske ambasade u Srbiji Aitor Mate izjavio je danas da je Španija spremna da pruži podršku Srbiji u razvoju poljoprivrede i prenese svoja iskustva i znanja u toj oblasti, kako bi Srbija iskoristila svoje potencijale i dostigla evropske standarde.

Intel otpušta 12.000 radnika

Američka tehnološka kompanija Intel otpustiće do 12.000 radnika širom sveta, u nastojanju da reorganizuje poslovanje i smanji zavisnost od posrnulog tržišta ličnih računara (PC).