Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Evro sutra 122,9 dinara

Dinar će sutra zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 122,90 dinara za evro, nakon intervencije Narodne banke Srbije prodajom 35 miliona evra.

Dinar miruje

Dinar će u ponedeljak, 18. aprila zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 122,92 dinara za evro.

Dinar sutra malo jači

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,88 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je danas prodala 20 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa.

EU: Komisija koja će istražiti Panamske papire

Zakonodavstvo Evropske unije formiralo je istražnu komisiju koja će ispitati kako su pojedinci i multinacionalne kompanije koristili račune da bi sakrili sredstva i izbegli plaćanje poreza, što EU košta milijarde dolara godišnje.

Inflacija u evrozoni - nula

Stopa inflacije u evrozoni u martu je iznosila nula odsto, pokazali su danas objavljeni revidirani podaci evropske službe za statistiku Evrostata, uprkos tome što je Evropska centralna banka povećala obim podsticaja za "istrebljenje" deflacije.

Dinar nastavlja da slabi

Dinar će danas oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,9538 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je juče prodala 30 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa.