Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Građani se žale na banke i osiguravajuće kuće

Građani Srbije poslali su u prva tri meseca ove godine 714 pritužbi i preuranjenih pritužbi na rad banaka, osiguravajućih kuća i drugih finansijskih institucija Narodnoj banci Srbije, a najviše su se žalili na zloupotrebu platnih kartica nakon gubitka ili krađe, plaćanja preko interneta, provizije i prijavljeno kašnjenje u otplati.

Cena benzina za tri odsto niža nego u regionu

Prosečna maloprodajna cena benzina u Srbiji je oko 3,0 odsto niža od proseka u regionu, dok se, zbog najvećeg državnog zahvatanja, prosečna cena dizela u Srbiji svrstava u red najviših u poređenju sa cenama goriva u regionu, saopštilo je danas Udruženje naftnih kompanija Srbije (UNKS).

Dinar i sutra u padu

Dinar će sutra, drugi dan zaredom, oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,5 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

CINS: Kineski kredit, ali i kineski zakoni za Kostolac

Za izgradnju novog bloka termoelektrane Kostolac B i proširenje kopa uglja Drmno Vlada Srbije je od kineske državne banke pozajmila 608,2 miliona dolara i obavezala se da će poštovati kineske zakone, piše Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), dodajući da je glavni izvođač radova kineska kompanija.