Novosadski informativni portal 021

Vesti - Biznis i ekonomija

Kuba planira ukidanje penala za menjanje dolara

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges izjavio je danas da će ta zemlja ukinuti dodatnu proviziju od 10 odsto za menjanje dolara u menjačnicma i bankama ako se pokaže da funkcionišu nove mere SAD kojima će biti dozvoljen pristup Kube međunarodnom bankarskom sistemu.

Evro danas 123 dinara

Dinar će danas ojačati za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 123 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dinar sutra malo jači

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs biće 123,16 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Evro sutra 123,38 dinara

Dinar će sutra nastaviti stagnaciju prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 123,3834 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Evro danas 123,40 dinara

Dinar će danas biti na gotovo nepromenjenom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 123,3980 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar miruje u ponedeljak

Dinar će u ponedeljak, 14. marta, biti na gotovo nepromenjenom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 123,39 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Novi Zeland: Nema više neograničenog radnog vremena

Novi Zeland je usvojio zakon kojim se zabranjuju ugovori o radu bez definisanog broja radnih sati, takozvani "zero-hour" ugovori, što je jedan od prvih zakonskih akata u razvijenom svetu kojim se ukida korišćenje takvih ugovora koji su kritikovani kao eksploatatorski.