Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nevena Ignjatović prozvala Skijaški savez zbog tretmana

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović, nakon jučerašnjeg istorijskog šestog mesta u kombinaciji u švajcarskom Lenzerhajdu, izrazila je nezadovoljstvo što Skijaški savez nije prihvatio da sa njom na Olimpijske igre u Pjončang putuju svi članovi i najavila da će zatražiti pomoć od OKS i Ministarstva sporta.

Ujedinjene nacije: Trampov govor vraća nas u vreme pre rata

Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad Al Husein izrazio je zabrinutost zbog poziva američkog predsednika Donalda Trampa u Davosu svim zemljama da slede svoje interese, upozorivši da će to vratiti svet u okolnosti kakve su vladale pred Prvi svetski rat.

Protest opozicije ispred RTS-a 4. februara

Predstavnici 12 opozicionih stranaka i pokreta dogovorili su se danas da 4. februara organizuju protest ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu, zbog, kako se navodi, "kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu".

Makron osudio venecuelanske vlasti zbog autoritarnosti

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je danas "neprihvatljivu autoritarnost" venecuelanske vlade i "pogoršanje situacije", posle odluke Vrhovnog suda te zemlje da isključi opozicionu koaliciju sa skorih predsedničkih izbora i proterivanja španskog ambasadora u Karakasu.

Vujović: Smanjenje parafiskalnih nameta od sledeće godine

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da je u pripremi zakon o taksama i naknadama, koji predviđa smanjenje tih parafiskalnih nameta i da je predlog u javnoj raspravi, a da bi primena zakona mogla da počne od sledeće godine.

Odluka o Asanžu do 5. februara

Britanski sudija će 6. februara doneti odluku o ukidanju naloga za hapšenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, javlja "Rojters".

Evro u ponedeljak 118,62 dinara

Dinar će u ponedeljak, 29. januara, ojačati prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,62 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).