Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Skinuta tajnost sa dela izveštaja o novcu za Vulinov stan

Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca, kojim je sadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin kupio stan, objavio je danas Insajder.

Nov način obračunavanja prosečne plate

Republički zavod za statistiku (RZS) prosečne plate u Srbiji računao je na osnovu uzorka od 8.000 firmi, odnosno njihovih lokalnih jedinica, a od ove godine računaće na osnovu prijava Poreskoj upravi o obračunatim porezima i doprinosima, rekla je načelnica u Republičkom zavodu za statistiku Vesna Pantelić.

Nove prekršajne prijave protiv studenata zbog protesta

Još dvoje studenata koji su učestvovali na protestima "Protiv diktature", Đorđe Perović i Jelena Anasonović, dobilo je prekršajne prijave, dok je Pavlu Terziću i Tijani Hegić stigla druga, odnosno treća prijava po redu zbog navodnog organizovanja demonstracija.

Srbija na kamate plaća preko 200.000 dolara

Pored kompenzacije od skoro 40 miliona dolara, građani Srbije će morati da plate i dodatnu kamatu jer Vlada Srbije još nije izvršila obavezu koju je preuzela odlukom arbitražnog suda.

Još uvek važi povraćaj bebi-poreza

Pravo na povrat poreza na dodatu vrednost na opremu i hranu za bebe moći će da se ostvari do 1. jula ove godine, do kada je odložena primena novog Zakona o finansijskoj podršci porodica s decom.