Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

KRIK: Ministar Popović visokorizičan za ofšor agenciju

Podaci iz projekta "Rajski papiri" otkrivaju da ministar Nenad Popović poseduje poslove i imovinu vredne više od 100 miliona američkih dolara, objavila je Mreža za istraživanje korupcije i kriminala (KRIK), napominjući da ga je advokatska kancelarija Appleby, iz koje su procureli papiri, proglasila za klijenta visokog rizika.

Dostupnija terapija za retke bolesti, problem i dalje birokratija

Dostupnost terapije u lečenju retkih bolesti u poslednjih nekoliko godina je poboljšana, te je tako ove godine Vlada Srbije za te namene izdvojila 1,1 milijardu dinara, ali da još uvek veliki problem predstavlja birokratija, rečeno je danas na konferenciji "Dostupnost terapije za retke bolesti-korak ka rešenju".

Dualno obrazovanje u srednjim školama od 2019. godine

Dualno obrazovanje biće uvedeno u srednje škole u Srbiji, kroz teorijsku nastavu i kroz rad kod poslodavca, utvrđeno je Zakonom o dualnom obrazovanju koji je danas usvojila Skupština Srbije, a koji će početi da se primenjuje počev od školske 2019/2020.

Mrkonjić: SPS nikad jači

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da ta partija nikada nije bila jača, da nema govora da se u stranci razmišlja o promenama vrha stranke, kao i da je saradnja socijalista i naprednjaka izvanredna.