Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kurs stabilan u ponedeljak

Dinar će u ponedeljak, 4. decembra, zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs iznosiće 119,20 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Ministarstvo: Očekujemo da će se izbeći prodaja CIP-a

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure saopštilo je danas da se trenutno radi na poravnanju dugovanja Železnice Srbije prema radnicima, koje se sastoji od glavnog duga, sudskih troškova i kamata na dugovanja i da očekuju sporazumno rešenje problema.

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i sledeće godine

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u Srbiji biće produžena do kraja 2018. godine, "jer je ta mera dala izuzetne rezultate u smanjenju rashoda za plate u budžetima svih nivoa vlasti, odnosno u celom javnom sektoru", navodi se u predlogu izmena Zakona o budžetskom sistemu koji je dostavljen parlamentu na usvajanje.

FOTO: Otkud ultradesničari s Vacićem u vladinoj kancelariji?

Narodna poslanica Marinika Tepić i Nova stranka pokrenuli su inicijativu da se pred Ustavnim sudom zabrani delovanje organizacije Nacionalni srpski front, za koju tvrde da propagira aktivnosti ultradesničara koji pozivaju na nasilje i oružane akcije protiv migranata.

Bez uslova za konkurentno tržište struje

Iako je Agencija za energetiku izdala dosad 65 licenci za prodaju struje komercijalnim kupcima u Srbija, tim poslom u praksi bavi se svega pet kompanija, a apsolutni "gospodar" sa tržišnim procentom od 98 odsto je Elektroprivreda Srbije.

Beograd jedini dobitnik

Lepo je graditi puteve, toplovode, pogotovo fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda finalizovati dovršetak kanalizacione mreže, ali kredite treba i vratiti.