Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Naređeno dodatno veštačenje eksplozije u Tehničko remontnom zavodu

Više javno tužilaštvo (VJT) u Kragujevcu naredilo je dodatno veštačenje eksplozije koja se u februaru dogodila u vojnom Tehničko remontnom zavodu (TRZ) kod Kragujevca u kojoj su poginula četvorica zaposlenih i povređeno 30 pripadnika vojske i policije, "s ciljem preciznog utvrđivanja uzroka požara i odgovornosti".

Prodaje se Jagodinska pivara

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Jagodinske pivare, na osnovu rešenja o bankrotstvu koje je doneo Privredni sud u Kragujevcu.

Uragan Li ide ka Velikoj Britaniji

Britanska Meteorološka služba upozorila je danas da bi uragan Li i tropska oluja Marija mogli do vikenda da donesu obilne padavine i oluje Velikoj Britaniji nakon što pređu Atlantski okean, a na udaru će biti i Irska.

Protest sindikata: Zakon ne sme da prođe

Članovi nekoliko sindikata obrazovanja i zdravstva zatražili su danas na protestu ispred Vlade Srbije da nacrt Zakona o zaposlenima u javnim službama bude povučen jer smatraju da je diskriminatoran po sve zaposlene u tim delatnostima.

Šabić: Dramatična dešavanja na relaciji vlast - novinari

Okolnosti u kojima obeležavamo Međunarodni dan prava javnosti da zna nisu svečarske, jer upravo u ovo vreme održava se protest medija radi zaštite slobode informisanja, izjavio je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.

Ko štiti LGBT osobe u malim sredinama?

Odnos većine prema LGBT populaciji u Srbiji poslednjih petnaestak godina znatno je napredovao, a nekadašnji stav većine da su oni "bolesni ljudi koje treba lečiti, proterati, kazniti batinama" evoluirao je u "ne smeta mi, samo neko to rade u svoja četiri zida".

Fejsbuk će povezivati davaoce sa onima kojima je potrebna krv

Osim što olakšava ljudima da se prijave kada žele da doniraju krv, Fejsbuk uvodi posebnu opciju kojom oni kojima je potrebna krv mogu da zatraže donaciju te tečnosti određene krvne grupe na određenoj lokaciji i da potom obaveste potencijalne donatore u blizini.

Dinko Gruhonjić dobio spor protiv Informera

Programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić dobio je sudski spor protiv tabloida Informer zbog vređanja i pežorativnog nadimka "Sabahudin", koji su novinari ovog lista upotrebljavali svaki put kada su o njemu pisali.