Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo Ljubiša Samardžić

Legenda jugoslovenske i srpske kinematografije Ljubiša Samardžić preminuo je posle teške bolesti u Beogradu, u 81. godini života.

Majka i ćerka uhapšene zbog pretnji Vučiću i Gašiću na Fejsbuku

Kruševačka policija jutros je privela dve žene i odredila im zadržavanje zbog pretnji koje su putem društvene mreže Fejsbuk upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, objavila je na sajtu Radio-televizija Kruševac.

Carinici otkrili kamion pun zlatarske opreme

Carinici su na prelazu Horgoš u kamionu makedonskih registarskih oznaka pronašli mnogo neprijavljene opreme, koja se koristi u zlatarskom zanatu, saopštila je danas Uprava carine.

Šteta od tropskih temperatura meri se milijardama

Čak 60 dana sa temperaturom iznad 30 stepeni postavilo je leto 2017. među najtoplijim ikada zabeleženim, ali pitanje je da li će ono dovoljno podgrejati tvrdnje poljoprivrednika da se zbog toga proglasi godinom elementarne nepogode.

Sve veći broj izbeglica u Grčkoj

Sve je brži tempo kojim migranti pristižu u Grčku, objavila je Agencija UN za izbeglice, tako da su prihvatni kampovi na ostrvima prepuni.

Preduzetnici od 1. oktobra bez pečata u banke

Privrednici od 1. oktobra u platnom prometu neće morati da koriste pečat prilikom overe platnih naloga u zemlji i inostranstvu, za otvaranje novih računa, deponovanje potpisa, menica i drugih dokumenata.

Sledeće nedelje kontrola vezivanja pojaseva

Na teritoriji cele Srbije od 11. do 17. septembra sprovešće se akcija kažnjavanja vozača koji ne vezuju pojaseve, kao i onih koji ne prevoze decu na pravilan način, najavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.