Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Đentiloni: Sve članice EU obavezne da primaju izbeglice

Premijeri Italije i Češke Paolo Đentiloni i Bohuslav Sobotka nisu danas u Pragu uspeli da nađu zajednički jezik o mehanizmu relokacije izbeglica iz izbegličkih logora u Italiji i Grčkoj, a Đentiloni je ponovo naglasio da je obaveza svih članica EU da izbeglice prime.

Surfer poginuo na talasima uragana Irma

Dolazeća zvezda surfovanja i olimpijska nada, 16-godišnji profesionalac Sander Venecia poginuo je danas na rodnom karipskom ostrvu Barbadosu, gde je surfovao tokom uragana "Irma", saopštila je Svetska Surf liga.

Evro sutra 119,66 dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,66 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Korisnici se najviše žale na visine naknada za otvaranje tekućeg računa

Opravdanost, ali i visina naknada za kredite, nemogućnost da zatvore tekući račun, teškoće oko prevremene otplate kredita, samo su neki od problema sa kojima su se klijenti suočili u bankama, a za čije razrešenje su se obratili Centru za zaštitu i edukaciju korisnika finansijskih usluga Narodne banke Srbije.

Uragan Irma naneo štetu na britanskom ostrvu

Britanska vlada saopštila je danas da je uragan Irma naneo "ozbiljnu" štetu na britanskoj prekomorskoj teritoriji, ostrvu Angvili, koji se nalazi u arhipelagu Ostrva zavetrine na severu Malih Antila.

NASA uhvatila snimke jakih solarnih oluja

U sredu su zabeležene dve veoma jake solarne oluje, od kojih je druga bila najintenzivinija od decembra 2008. godine kada je počeo novi sunčev ciklus, saopštila je NASA.

Strože kontrole zagađivača, povećava se broj inspektora

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će broj republičkih inpektora za zaštitu životne sredine, kojih je sada 80, biti povećan "za nekoliko desetina" i istakao da će oni početi strože da kontrolišu da li svi zagađivači dosledno primenjuju zakone o zaštiti životne sredine.

Odobreno povećanje plata inspektorima

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je zahtev Mreže inspektora Srbije za povećanje plata inspektorima za 20 odsto, izjavio je komunalni inspektor Čačka Dragoman Paunović.