Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najavljuju štrajk na aerodromima u Španiji

Sindikat radnika španske kompanije za upravljanje aerodromima "Aena" najavio je 25 dana štrajka u narednih nekoliko meseci, zbog nedostatka napretka u pregovorima o većim zaradama i boljim radnim uslovima.

Pančevo: Otpisan deo dugova Petrohemije

Privredni sud u Pančevu danas je doneo rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) za HIP-Petrohemiju, kojim je predviđeno da se sva preostala potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital Petrohemije, a delimično otpišu.

Pisac krimića uhapšen zbog ubistava

Kineski pisac Liu Jongbijao najavljivao je novu knjigu koja govori o piscu ubici koji izbegava hapšenje, međutim policija je saopštila da ga sada sumnjiči za više ubistava starih nekoliko decenija.

U pripremi izmene Zakona o političkim strankama

Kako bi se uskladio sa postojećim zakonima, a i smanjila zloupotreba prilikom registracije manjinskih stranaka, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave planira da do kraja godine razmotri izmene Zakona o političkim strankama.

Banka JP Morgan trguje u dinarima

Banka JP Morgan uvrstila je dinarske obveznice na listu hartija od vrednosti kojima će trgovati, a i sama je u avgustu kupila dinarske hartije, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Jugoslavija i dalje živi u virtuelnom prostoru

Kakav god bio odgovor na pitanje da li postoji virtuelna Jugoslavija, činjenica je da se ljudi iz nekadašnje zajedničke države druže i komuniciraju, kako u stvarnom tako i virtuelnom svetu.