Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Radnici Goše nastavljaju štrajk, spremni i za radikalnije mere

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke odlučili su jutros da nastave štrajk koji traje duže od četiri meseca, dok ne dobiju novu ponudu rukovodstva za rešavanje njihovih zahteva - isplatu zaostalih plata, koje pojedinačno iznose preko 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

Preminula glumica Žana Moro

Glumica Žana Moro, jedna od najvećih zvezda francuske kinematografije u poslednjih 60 godina, umrla je u 90. godini života.

Ako se sami ne bunimo, proizvođači nam neće dati bolje proizvode

Kada je nedavno premijer Slovačke Robert Fico dao Evropskoj komisiji rok do jeseni da počne da rešava problem različitog kvaliteta istih namirnica i proizvoda za tržišta "stare" i "nove" Evrope i zapretio da bi Slovačka mogla da uvede jednostrani embargo za namirnice Zapadne Evrope to je izazvalo reakcije i kod nas i ponovo otvorilo debatu o kvalitetu robe u Srbiji.

SAD najavile "brze mere" protiv Madura

Američke vlasti čvrsto su osudile izbore za članove Ustavotvorne skupštine u Venecueli i najavile "brze i odlučne mere" protiv vlade predsednika Nikolasa Madura.

Ljajić: Hleb neće poskupeti

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da hleb neće poskupeti i da građani ne treba da brinu zbog toga.

Nedimović: Zemlja ide strancima pod strogim uslovima

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će "srpske oranice moći da kupuju stranci koji imaju prebivalište u našoj zemlji, i to samo do dva hektara, a da bi iskoristili to pravo, moraće da prođu kroz rigorozne kontrole mehanizma države".