Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zaplenjena marihuana vredna 35 miliona evra

Italijanska policija uhapsila je 14 osoba, pripadnika albansko-italijanske narko grupe u Brindiziju i tom prilikom zaplenila 3,5 tona marihuane, u vrednosti oko 35 miliona evra.

Ubuduće drugačiji ugovori sa graditeljima

Postupak rekonstrukcije zgrade Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu praktično počinje naredne nedelje, a direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević za buduće projekte najavljuje drugačije ugovore sa graditeljima kako se ne bi ponovila situacija sa Kliničkim centrom Niš.

Nepažnja najčešći uzrok požara

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić kaže da su za nedelju dana vatrogasno-spasilačke ekipe imale više od 200 intervencvija i da su uglavnom u pitanju bili požari na otvorenom.

Snažan zemljotres u Ekvadoru

Zemljotres jačine 6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je obalu centralnog Ekvadora, saopštio je američki Geološki zavod.

Svako četvrto dete trpelo pretnje na internetu tri ili više puta

Svako četvrto dete trpelo je pretnje na internetu tri ili više puta, saopštila je danas organizacija Save the children za Severozapadni Balkan i najavila da će tokom jula sprovesti kampanju u Srbiji i Bosni i Hercegovini o opasnostima sa kojima se deca sreću na internetu.

Brak u Srbiji traje 13,3 godine

Republički zavod za statistiku saopštio da je prošle godine u Srbiji zaključeno 35.921 brakova, što je 2,8 odsto manje nego u 2015.

Marin Le Pen optužena za zloupotrebu

Protiv predsednice ekstremne desnice Marin Le Pen danas je u Francuskoj podignuta optužnica u okviru istrage rada njenih pomoćnika i poslanika u Evropskom parlamentu, izjavio je danas njen advokat.

CRTA: Najviše stranačkog preletanja u Kragujevcu

U skoro trećini gradova ili opština u Srbiji zabeleženo je više od 100 slučajeva stranačkog preletanja nakon poslednjih lokalnih izbora, a stranački dres najviše je promenilo odbornika u Kragujevcu, čak 11.

Niže cene regionalnog rominga od 1. jula

Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, biće ponovo snižene od sutra, 1. jula, saopštila je danas Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).