Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počuča pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Radomira Počuču optužbi da je izjavama na Fejsbuku ugrozio bezbednost članicama nevladine organizacije "Žene u crnom".

Do daljnjeg dozvoljeno otpuštanje bolesnih radnika

Za sada nema zakonskog osnova da se iz kase zdravstvenog osiguranja za vreme bolovanja isplaćuje naknada zarade u iznosu od 100 odsto osiguranicima obolelim od malignih bolesti, kažu u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja.

Pireus banka odlazi iz Srbije

Kao deo plana za smanjenje izloženosti prema inostranstvu, grčka Pireus banka namerava da proda podružnice u Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji, Albaniji i Ukrajini.

Vulin: Mogu na Kosovo kad god hoću, niko me ne može sprečiti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da može da dođe na Kosovo i Metohiju, u bilo koji grad, kada god hoće, i da može da uđe i izađe, a da prištinske vlasti o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

Katalonci 1. oktobra glasaju o nezavisnosti

Predsednik katalonske vlade Karles Pućdemon je danas objavio da će 1. oktobra biti organizovan referendum o nezavisnosti te španske pokrajine uprkos zabrani vlade u Madridu.

Oslobođeni taoci u Njukaslu, nije reč o terorizmu

Zaposleni u poslovnom centru u Njukaslu u severnoj Engleskoj, koje je muškarac naoružen nožem jutros zatvorio i držao kao taoce u tom centru, oslobođeni su, saopštila je policija, uz napomenu da nije reč o terorističkom aktu.

Sniženje rominga u regionu od 1. jula

Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju, biće ponovo snižene od 1. jula, izjavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije (RATEL) Vladica Tintor.