Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pokrajini 2016. za infrastrukturu 14 puta manje para

Nakon "samo" pet i po meseci kašnjenja, umesto 15. juna, Vlada Republike Srbije usvojila je Fiskalnu strategiju za 2016. godinu sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu, tek 28. novembra 2015. godine, saopštava Pokrajinski sekretar za finansije.

Zaduženi u švajcarcima najavili štrajk glađu

Građani zaduženi u francima koji šest dana protestuju ispred zgrade Vlade Srbije najavili su danas da će dovesti decu na protest i početi štrajk glađu, saopštio je organizator protesta Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva".

Pooštrena kazna Pistorijusu za ubistvo devojke

Vrhovni apelacioni sud Južnoafričke Republike odlučio je da presudu protiv paraolimpijskog atletičara Oskara Pistorijusa treba preinačiti iz "ubistva iz nehata" u "ubistvo", što predstavlja oštriju kvalifikaciju.

Nova hapšenja čelnika Fife

Švajcarski zvaničnici sproveli su još jednu seriju pretresa i hapšenja rano jutros u okviru istrage o korupciji vezane za Međunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa), a prema prvim informacijama uhapšeno je barem dvoje zvaničnika Fifa.

Dinar nastavlja da slabi

Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs je 121,4557 dinara za jedan evro.

Kertes oslobođen svih optužbi

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu subotičkog Osnovnog suda iz juna ove godine, kojom su, posle ponovljenog suđenja, odbijene optužbe protiv Mihalja Kertesa, pri čemu je i u prethodnom presudom iz 2014. bio oslobođen svih optužbi.

Srpska privreda na ivici bankrotstva

Sa ukupnim neto gubitkom od 1,1 milijarde evra napravljenim u 2014. godini srpska privreda je na ivici bankrotstva, pokazalo je istraživanje Saveza računovođa i revizora Srbije (SRRS).